Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VOETBALSCHOOL OP AFRIKAANDERPLEIN GEOPEND

De Stichting Welzijn Feijenoord heeft vanmiddag op het Afrikaanderplein een heuse voetbalschool geopend. Het officiële ‘startschot’ werd gegeven door Dagmar Oudshoorn, deelraadsvoorzitter van de Deelgemeente Feijenoord. De voetbalschool op het Afrikaanderplein wordt ondersteund door Feyenoord. De opening werd onder andere opgeluisterd door Feyenoord on Tour, de Feyenoord-voetbalclinic van Ben Wijnstekers.


Dat Feyenoord dit initiatief steunt is uiteraard geen toeval. Het is bijna honderd jaar geleden dat de club onder de naam Wilhelmina op het Afrikaanderplein werd opgericht. Om die reden zal Feyenoord in 2008 in samenwerking met diverse instanties verschillende activiteiten op en rond het Afrikaanderplein organiseren.



De club neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar vindt het tevens van belang dat de jeugd in de Afrikaanderwijk leert op welke bijzondere plek zij dagelijks spelen. Naast sportieve activiteiten wordt aan de kinderen op de basisscholen in de wijk in 2008 tevens een lesprogramma aangeboden waarin de geschiedenis van Feyenoord verteld wordt. De club hoopt dat het op deze manier een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de jeugd in de Afrikaanderwijk.