Fanshop
Fanshop

TWEEDE DEEL ‘FEYENOORD VOOR ALTIJD’ TE KOOP

Unieke beelden en verhalen rond twee legendarische Europese wedstrijden van Feyenoord zijn verzameld op het nieuwste deel in de DVD-serie ‘Feyenoord voor Altijd’. Waar de eerste DVD geheel gewijd was aan Dirk Kuyt en Ove Kindvall, staat het tweede deel volledig in het teken van de Europa Cup-wedstrijden tegen respectievelijk Tottenham Hotspur in 1961 en Juventus in 1997.
Bij het samenstellen van de DVD stuitten de makers met name wat betreft de wedstrijd uit ’61 op unieke beelden, die nooit eerder vertoond zijn. Bijzonder is met name het deel over de uitwedstrijd in Londen. Geïllustreerd met nooit eerder vertoonde beelden komen verhalen boven water die nooit eerder te horen waren. Op de DVD is bijvoorbeeld te zien dat de spelers veel te laat aankwamen bij het stadion, waardoor ze zich al in de bus moesten omkleden. Zonder enige vorm van spanning kwamen ze vervolgens het veld op, om knap 1-1 te spelen tegen het gelouterde Tottenham Hotspur.

De wedstrijd tegen Juventus uit 1997 werd vooral de wedstrijd van Julio Ricardo Cruz en Leo Beenhakker. De uitwedstrijd in Turijn betekende het Champions League-debuut voor Feyenoord, maar dit pakte niet goed uit. Met 5-1 kregen de Rotterdammers op de broek, wandoor er in de weken die volgden van alles gebeurde in De Kuip. Arie Haan werd ontslagen, Leo Beenhakker kwam in zijn plaats en Feyenoord onderging een volledige metamorfose. In de thuiswedstrijd tegen Juventus kreeg Feyenoord weer geloof in eigen kunnen, wat resulteerde in het landskampioenschap een jaar later. Aan de hand van interviews met verslaggever Hans van Vliet (Radio Rijnmond), Jean-Paul van Gastel en Kees van Wonderen wordt die legendarische wedstrijd in De Kuip gereconstrueerd.

Zo biedt het tweede deel van de DVD-serie ‘Feyenoord voor Altijd’ alles om twee legendarische wedstrijden in de clubhistorie nogmaals thuis te beleven. Bovendien geeft deze film nooit eerder vertoonde achtergronden, waardoor deze wedstrijden in een nieuw daglicht komen te staan. Het tweede deel in de DVD-serie ‘Feyenoord Voor Altijd’ is vanaf nu voor € 14,95 te koop in de Feyenoord Fanshops en via www.feyenoord.nl/megastore