Fanshop
Fanshop

OPTIMALE GRASMAT IN WINTERMAANDEN

Stadion Feijenoord heeft het SGL (Stadium Grow Lighting) Concept aangeschaft om de speelkwaliteit van de grasmat in De Kuip nog verder te verbeteren. Daarvoor gaat het Stadion in zee met het Waddinxveense bedrijf SGL, dat de laatste jaren veel succesvolle projecten over de hele wereld heeft uitgevoerd (waaronder ook bij Arsenal, Liverpool, PSV en AZ). Het SGL Concept is maandag geïnstalleerd.
‘We hebben in De Kuip een reputatie hoog te houden als het gaat om de kwaliteit van de grasmat. Met het SGL Concept zijn we nu in staat om ook in de moeilijke wintermaanden een grasmat van optimale kwaliteit te bieden. Pas nadat we in andere stadions zelf gezien hebben dat het systeem écht werkt, zijn we tot aanschaf van het SGL Concept overgegaan. We kunnen nu het hele jaar door de maximale kwaliteit grasmat leveren’, volgens stadion directeur Jan van Merwijk.

Het SGL Concept is geënt op de kennis over grasgroei, hightech teelttechniek en stadionbouw. Vanwege de volledige controle door middel van de besturing van alle groeifactoren, zoals licht, temperatuur, CO2, water, lucht en voeding, is het volgens SGL mogelijk om gedurende het hele jaar - dus ook in de wintermaanden - een grasmat van zomerkwaliteit te realiseren, waar ter wereld onder welke omstandigheden dan ook.Het meest in het oog springende onderdeel van het Concept zijn de verrijdbare lichtinstallaties die in De Kuip geplaatst zullen worden. Daarnaast monitort een computer alle groeiomstandigheden.