Fanshop
Fanshop

BRUINS REIKT SCHOOLBUS UIT

De leerlingen en docenten van de St. Mattheus school in Rotterdam hebben maandag uit handen van Luigi Bruins de sleutels ontvangen van een nieuwe schoolbus. De middenvelder werd tegen het middaguur met het busje bij de school voor speciaal onderwijs afgezet, waarna hij symbolisch de sleutels van de bus overhandigde aan de medewerkers van het St. Mattheus. Tussendoor waren er diverse Sinterklaasliedjes te horen en ook Bruins zelf werd enthousiast toegezongen door de leerlingen (‘Luigi bedankt’). Natuurlijk was er daarna alle tijd voor een foto en een handtekening.
De aanschaf van het busje kwam voor een groot deel tot stand door de inzet van vrijwilligers en sponsoren, die dankzij het televisieprogramma ‘Heel Holland Helpt’ (RTL 4) hun beste beentje voor hadden gezet. Daardoor kon naast het busje ook een jaar lang gratis diesel en een verzekering voor de bus aangeboden worden. Elke overhandiging ging gepaard met een luid gejuich van de aanwezige leerlingen.
 
 
 
Bruins, die op persoonlijke titel naar de school was afgereisd, maakte na de overhandiging een rondgang langs de verschillende klassen van de school, waar hij nog vele handtekeningen uitdeelde. ‘Het enthousiasme van de kinderen is heel groot’, zei hij. ‘Dat maakt het voor mij ook leuk om dit te doen.’
 
 
 
Na ongeveer een uurtje stapte de Feyenoorder weer in de auto, terug naar De Kuip. Bruins zal maandagmiddag nog niet met de groep meetrainen, omdat hij herstellende is van een hamstringblessure. Hij hoopt door middel van specifieke behandelingen en trainingen op tijd fit te zijn voor de wedstrijd van komende zondag tegen FC Groningen.