Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

TWEE NIEUWE DVD’S IN SERIE ‘FEYENOORD VOOR ALTIJD’

De DVD-serie ‘Feyenoord voor Altijd’ is verrijkt met twee nieuwe uitgaves. In deel drie van de serie is er ruimte voor twee Feyenoord-iconen, te weten Coen Moulijn en Jozsef Kiprich. Op deel vier is er wederom aandacht voor twee bijzondere wedstrijden uit het verleden, namelijk de finale van de UEFA Cup in 2002 tegen Borussia Dortmund en Feyenoord tegen Benfica uit 1963. In deze jubileumserie wordt aan de hand van memorabele spelers en gebeurtenissen terug geblikt op de historie van Feyenoord.
Op de Moulijn/Kiprich-DVD wordt er uitgebreid met Moulijn teruggeblikt op zijn leven, zowel binnen als buiten de lijnen. Zo zien we beelden van de Bloklandstraat uit de jaren ’60 en horen we persoonlijke verhalen over zijn familie en ingrijpende gebeurtenissen. Exclusief is het materiaal wat te zien is van de vijftigste verjaardag van Moulijn in het Rotterdamse Stadhuis. Onder meer Bram Peper, Lee Towers, Hans Boskamp, Reinier Kreijermaat, Raymond Moulijn (zoon) en Adrie Moulijn (vrouw) vertellen over wat tot op de dag van vandaag wordt gezien als de grootste Feyenoorder aller tijden.

Joszef Kiprich heeft zelf nooit begrepen waarom hij door het Legioen op handen werd gedragen. Op deze DVD wordt geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag waarom hij zo aansprak. Waren het zijn doelpunten, zijn bereikbaarheid voor de supporters of zijn gewone uiterlijk met licht overgewicht en vlassnorretje dat hem als voetballer tot een cultheld maakte? Arnold Scholten, Gaston Taument, Peter Bosz, Henk Fräser, John Metgod, Mike Obiku en Kiprich-fan Onno Trip proberen het mysterie te ontrafelen over deze bij leven al legendarische Feyenoorder.

Op de vierde DVD uit de serie ‘Feyenoord voor Altijd’ is gekozen voor de wedstrijd tegen Benfica, in de halve finale van de Europa Cup. Bij deze wedstrijd was het niet het resultaat dat voor de legendarische status zorgde, maar de hele atmosfeer om de wedstrijd heen. De kansen waren gering tegen het veel sterkere en gelouterde Benfica. Bij de spelers van die tijd een herinnering die tot op de dag van vandaag kippenvel veroorzaakt, namelijk de aankomst van vijftienhonderd supporters aan de kade van Lissabon met de Groote Beer en de Waterman. Nog altijd zijn er spelers die er spijt van hebben, omdat de emoties de voorbereiding zouden hebben verstoord, terwijl anderen het voor geen goud hadden willen missen.

Waarom de finale van de UEFA Cup in 2002 een van de meest memorabele wedstrijden uit de clubgeschiedenis is, spreekt voor zich. Geen supporter in Rotterdam had durven dromen dat Feyenoord in 2002 de finale zou spelen tegen Dortmund. Na de uitschakeling in de Champions League begon er iets te groeien in de ploeg van Bert van Marwijk, waardoor zelfs met grote tegenstanders als Inter Milan werd afgerekend. De trainer zelf blikt op de DVD terug op die memorabele avond van 8 mei. Maar ook de dagen ervoor, waarin het overlijden van Pim Fortuyn een grote rol speelde, worden uitgebreid besproken.

Deel 3 en deel 4 uit de DVD-serie ‘Feyenoord voor Altijd’ zijn vanaf vandaag (vrijdag 30 november) verkrijgbaar in Feyenoord Fanshops en via www.feyenoord.nl, voor € 14,95 per stuk. De hele DVD-serie is ook in abonnementsvorm via deze website verkrijgbaar. Kiest u voor deze laatste vorm, dan krijgt u telkens wanneer er een nieuwe DVD verschijnt deze thuis gestuurd.