Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ZORGEN RICHTING ZONDAG VOOR VAN MARWIJK

Natuurlijk was het hartstikke mooi dat vorige week twee spelers hun debuut in het eerste elftal maakten. Zowel de achttienjarige Erwin Mulder als de zeventienjarige Leroy Fer speelden hun eerste minuten in Feyenoord 1. Het debuut van het tweetal stonden echter niet op zich. Hoe tevreden Bert van Marwijk ook was over hun aandeel in de wedstrijd: het inbrengen van de twee talenten maakten vooral eens te meer duidelijk hoe groot de personele problemen zijn van Feyenoord.
In vergelijking met vorige week is het voor zondag bovendien hoogst twijfelachtig of Giovanni van Bronckhorst aan de aftrap zal verschijnen. De aanvoerder verdraaide in de wedstrijd tegen Heracles zijn knie en Van Marwijk zegt zich zorgen te maken of hij kan spelen.

Mocht Van Bronckhorst daadwerkelijk niet in actie kunnen komen, dan is het maar de vraag hoe Van Marwijk dit gaat oplossen. Een vervanger staat niet direct paraat en dus is de kans aanwezig dat de trainer zal schuiven in zijn tactische opstelling. Vrijdag kon Van Marwijk nog geen duidelijkheid geven over zijn aanpak voor zondag. ‘Ik kan schuiven met de opstelling, of ik zet iemand anders op de positie van Giovanni. Ik laat nu beide opties nog open.’

Met het oog op de naderende transferperiode, verzuchtte Van Marwijk daarom: ‘We kunnen in elke linie wel iemand gebruiken. Alleen zullen dat wel spelers van toegevoegde waarde moeten zijn. De keuze voor welke linie we gaan versterken, is ook voor een deel afhankelijk van wat er haalbaar is.’

De enige meevaller richting zondag is dat Henk Timmer waarschijnlijk weer onder de lat zal staan, nadat hij het duel van vorige week aan zich voorbij moest laten gaan wegens een wond aan zijn knie. De doelman onderging vrijdag een laatste test op de training en die verliep naar behoren. Timmer gaf zelf aan Van Marwijk te kennen dat hij weinig problemen meer ondervindt van zijn kwetsuur, hoewel de wond nog niet helemaal gedicht is. Michael Mols sluit zich weer aan bij de wedstrijdselectie, nadat hij de afgelopen drie duels een schorsing uitzat.

Het andere goede nieuws is dat Tim Vincken en Nicky Hofs zich afgelopen week weer meldden op het trainingsveld. Beiden werken individueel aan hun herstel, maar het is niet te zeggen hoe lang het nog gaat duren voor ze daadwerkelijk weer in actie komen.

DE TEGENSTANDER
Het is alsof VVV-Venlo precies weet wat er nodig is om zich dit jaar te handhaven in de eredivisie. Het zal de Limbugers worst wezen of er succes in de beker wordt gehaald, of dat er eens een forse nederlaag wordt geïncasseerd: het enige doel voor dit seizoen is lijfsbehoud.

VVV doet dit seizoen precies wat daarvoor nodig is, niets meer en niets minder. En dat is: punten pakken van de directe concurrenten. Of ze nu Excelsior, Willem II, Sparta of Heracles heten: tegen degradatiekandidaten weet de ploeg uit Venlo altijd wat het te doen staat. Sterker nog: alle punten die dit seizoen werden behaald, werden tegen bovenstaande ploegen behaald.

Het maakt dat dit ook precies de vier ploegen zijn die VVV momenteel onder zich houdt op de ranglijst. Toegegeven, de marge in punten is niet erg groot, maar vooralsnog voldoet VVV aan alle verwachtingen. Grote nederlagen tegen bijvoorbeeld Ajax (6-1), AZ (4-0) en Heerenveen (0-4) werden daarbij voor lief genomen.

Het is een hele prestatie voor een ploeg met liefst vijftien nieuwe spelers, van wie Jason Oost de meest aansprekende is. De beleidsbepalers in Venlo mogen tevreden zijn dat het vooralsnog zo uitpakt. Dat is voor een groot deel te danken aan trainer André Wetzel, die een duidelijke visie heeft over wat hij verwacht van zijn spelers en dit ook op de juiste manier over kan brengen.

Komende zondag heeft VVV daarom niets te verliezen. De Limburgers kunnen onbevangen spelen, zonder de druk van het moeten winnen. De punten werden altijd tegen de kleintjes gepakt, dus winnen van de nummer drie zal puur een extra-tje zijn.

VVV-Venlo – Feyenoord
Zondag 9 december om 12:30 uur in De Koel
Scheidsrechter:
Blom

Vermoedelijke opstellingen:
VVV-Venlo:
Wintjens; Mampuya, Reekers, Verdellen, Blondelle; Kahya, Linssen, Auassar, Leemans; Oost en Amrabat
Feyenoord: Timmer; Lucius, Hofland, Bahia, De Cler; Sahin, De Guzman, Van Bronckhorst (D. Buijs); Slory, Makaay en Wijnaldum

STATISTIEKEN
THUIS

16/01/1994 Feyenoord - VVV-Venlo 5-0
26/01/1992 Feyenoord - VVV-Venlo 5-1

UIT
27/10/1993 VVV-Venlo - Feyenoord 1-1
06/09/1991 VVV-Venlo - Feyenoord 0-1