FEYENOORD A1 SLUIT EERSTE COMPETITIEHELFT SLECHT AF

De winterstop is voor de A1 van Feyenoord een week te laat gekomen. De Rotterdammers verloren zaterdag met 5-1 bij FC Groningen na een slechte tweede helft. De duels van de B1 en C1 gingen niet door vanwege het slechte weer.

KUNSTGRAS EN GRONINGEN ZITTEN FEYENOORD DWARS

Na de overtuigende zege op koploper Twente/Heracles wachtte zaterdag Groningen om de eerste seizoenshelft af te sluiten. De manschappen van trainer Jean Paul van Gastel moesten het in de noordelijke provincie doen op kunstgras, een ondergrond die niet favoriet is bij de Feyenoorders.

In de eerste helft deden de ploegen niet voor elkaar onder. De bal was veelvuldig voor de doelgebieden te vinden, een 4-4 ruststand zou niet onlogisch zijn geweest. Feyenoord bereikte de kleedkamers met een 0-1 voorsprong, die kort voor rust was gerealiseerd door rechtervleugelverdediger Clint van Stee. Hij verschalkte de keeper met een gevoelig stiftballetje.

Al snel na de hervatting kreeg de thuisploeg een strafschop toebedeeld. De Groningers faalden niet van elf meter: 1-1. Niet veel later werd het ook 2-1. ‘Een wonderschoon doelpunt’, noemde Van Gastel de treffer die zijn ploeg op achterstand zette. ‘Die maakt hij nooit meer op deze manier.’

Bij Feyenoord was het kaarsje na die goal uit. Groningen liep verder uit en was uitermate tevreden met de geflatteerde 5-1 eindstand. De manier waarop zijn ploeg de wedstrijd uit handen had gegeven zat Van Gastel na afloop flink dwars. ‘Na de 2-1 waren de spelers niet meer strijdbaar en dat is zeer kwalijk. Een dik verdiende overwinning voor Groningen, al is 5-1 geen juiste afspiegeling van de krachtsverhouding.’

Voor de A-junioren zit het eerste deel er op, 26 januari spelen zij hun volgende competitiewedstrijd.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Ramsteijn, Barends, Van Stee; Leerdam, Kobussen, Machek (70’ Van la Parra); Pedro, Hagary en Pattinama.

De wedstrijden van de B1 en de C1 werden zaterdagochtend afgelast. De velden in Maastricht en op Varkenoord waren door de hevige regenval onbespeelbaar geworden. Voor beide teams is de winterstop aangebroken. Eind januari wordt de competitie hervat.

B2 STORMT LANGS VELO: 1-5

Hoewel regen en wind de gehele regio teisterden, trapte Feyenoords B2 zaterdag bij VELO gewoon af op het kunstgras. Hoewel VELO felle tegenstand bood, rekende een zeer volwassen Feyenoord vrij eenvoudig af met de tegenstander. Voor rust was het al 0-3, dankzij twee goals van Luc Castaignos en eentje van Tim Schoonheijm. Na rust werd de druk verder opgevoerd, waar Castaignos zijn derde van de dag kon maken. VELO deed daarop wat terug, maar uiteindelijk gooide Indi Bruno Martins de wedstrijd definitief in het slot. Na een goede loopactie en dito voorzet van Massaro Lutuheru kon Martins de bal keihard binnenkoppen bij de tweede paal, eindstand: 1-5 voor Feyenoord.

Volgend weekend speelt Feyenoord B2 om 12.00 uur de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft: uit bij Sparta Rotterdam.

VELO-FEYENOORD B2 1-5(0-3)
Scoreverloop: 0-1 Schoonheijm, 0-2, 0-3 en 0-4 Castaignos, 1-4, 1-5 Martins