JONG FEYENOORD ZET SUCCESREEKS VOORT

Jong Feyenoord heeft donderdagavond op bezoek bij Jong Fortuna Sittard de zege in de slotfase weggekaapt. ‘Stormram‘ Jordy Buijs maakte vlak voor tijd het beslissende doelpunt voor de ploeg van trainer Raymond Verheijen. Door de zege blijft de voorsprong op achtervolger Top Oss zes punten.

Jong Feyenoord werd in het Wagner Parters Stadion geconfronteerd met een tegenstander die 1 op 1 speelde. Daardoor was er achterin geen ruimte om rustig op te bouwen. De Rotterdamse beloften kozen er echter wel voor om zich via korte passes een weg te banen naar het doel van de Limburgse tegenstander, maar leden keer op keer balverlies.

Dat resulteerde in een rommelige eerste helft met één hoogtepunt. Aanvaller Poldervaart ging na ruim een half uur spelen op avontuur. De linksbuiten startte zijn actie op eigen helft, stuurde een half elftal tegenstanders het bos in en rondde zijn solo doeltreffend af: 0-1.

De boodschap van Verheijen was duidelijk: Feyenoord moest eerder de diepte zoeken, want ook de tegenstander had achterin geen man over. Ook werd er volgens de trainer teveel aan één kant gespeeld, terwijl daar de ruimte vaak minimaal was.

De tweede helft was van beide kanten niet veel beter. Hachelijke momenten deden zich aan beide kanten voor, voor Verheijen een ideale avond om een aantal A-junioren aan het werk te zien. Nadat de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte was gekomen kwam Jordao Pattinama binnen de lijnen bij de bezoekers. De rechteraanvaller van de A1 slalomde bij zijn eerste actie het vijandelijke zestienmetergebied in en schoot de bal hard in de bovenhoek: 1-2.

Die voorsprong hield vijf minuten stand. Bij de volgende aanval zette Fortuna vanaf de rechterflank voor en bij de tweede paal werd keeper Erik Cummins geklopt: 2-2. Voor centrale verdediger Buijs het signaal zich in de frontlinie te melden. De bonkige verdediger zette in de slotfase alles op alles om het eerste puntenverlies van dit seizoen te voorkomen.

Met nog vijf minuten op de klok wist Kevin Wattamaleo zijn aanvoerder te vinden, met een halve omhaal stelde Buijs de zege veilig. Maandagavond ontvangt Jong Feyenoord de beloften van Top Oss. De ploeg uit Noord-Brabant is dé concurrent in de titelstrijd, met zes punten achterstand op Feyenoord. De wedstrijd op Varkenoord begint om 18.30 uur.

Voor die tijd wordt er geloot voor de kwartfinaleduels in het bekertoernooi. Jong Feyenoord kwalificeerde zich daar vorige week voor, door de Ajax-beloften na strafschoppen te verslaan.

Jong Fortuna Sittard – Jong Feyenoord 2-3
35’ 0-1 Poldervaart
65’ 1-1 Garlisi
75’ 1-2 Pattinama
80’ 2-2 Onbekend