Fanshop
Fanshop

JUBILEUMJAAR 2008 VAN START

Het jubileumjaar 2008 is officieel van start gegaan. Feyenoord bestaat op 19 juli 2008 precies honderd jaar en dat wordt van januari tot en met december gevierd met tal van evenementen, activiteiten en bijzondere uitgaven. Hoogtepunt van het jubileum wordt uiteraard de Jubileumdag, op de dag af precies honderd jaar na de oprichting, maar ook daarvoor en daarna wordt er uitgebreid stil gestaan bij het honderdjarig jubileum.
Aanvankelijk zou het jubileumjaar aftrappen met een groot feest in Ahoy op 19 januari, maar wegens tegenvallende kaartverkoop gaat dit evenement niet door. De eerste officiƫle jubileumactiviteit heeft daarom plaats in maart, als de voorrondes van het amateurpartners toernooi worden gespeeld. Via deze voorrondes kunnen elftallen van amateurpartners van Feyenoord zich plaatsen voor de finale van de Feyenoord 100 jaar Cup, die op 7 juni wordt gespeeld in De Kuip.

Naast het toernooi voor de amateurpartners van Feyenoord zijn er vanaf april diverse voorstellingen en tentoonstellingen in de regio Rotterdam die in het teken staan van het honderdjarig jubileum. Zo loopt tot en met december in het Rotterdamse Schielandshuis een tentoonstelling waarbij honderd jaar Feyenoord aan de bezoeker voorbij trekt. Begin augustus staat er een groot jubileumtoernooi gepland, waaraan naast Feyenoord de drie verliezende finalisten uit de Europa Cup-finales die de Rotterdammers speelden meedoen, te weten Celtic, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.

Het jubileumjaar 2008 wordt op 23 december afgesloten met een groots slotevenement in De Kuip. Hierbij wordt nog eenmaal teruggeblikt op de hoogtepunten uit de geschiedenis van Feyenoord.

Kijk voor een volledig overzicht van de evenementen tijdens het jubileumjaar 2008 op www.feyenoord100.nl.