Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ALLE SPELERS IN DE EREDIVISIE SCOREN VOOR GEZONDHEID

Speelronde 19 in de Eredivisie staat dit weekend in het teken van Scoren voor Gezondheid. De clubs in de hoogste afdeling van het betaald voetbal willen graag extra de aandacht vestigen op dit maatschappelijke project waaraan zij allemaal deelnemen. Eredivisievoetballers stimuleren schoolkinderen in de leeftijd tot 12 jaar in het aannemen van een gezonde leefstijl. Op deze manier willen de Clubs samen met het Ministerie van VWS en de Sponsor Bingo Loterij iets doen tegen het groeiend probleem van obesitas onder schoolgaande jeugd. Ongeveer 18% van de kinderen in Nederland kampt met overgewicht, zo blijkt uit onderzoek. Hoe meer er wordt gescoord, hoe beter dit is voor Scoren voor Gezondheid.
In de speciale Scoren voor Gezondheid krant die vanaf maandag 13 januari huis-aan-huis wordt verspreid in alle 15 speelsteden van de Eredivisie, staan de maatschappelijke activiteiten van de Eredivisieclubs centraal. De initiatiefnemers, de Eredivisie CV, de Sponsor Bingo Loterij en het Ministerie van VWS zijn trots op het project dat voor het tweede seizoen in Nederland wordt georganiseerd. Staatssecretaris Bussemaker van Sport opende samen met Tim de Cler dit seizoen het project dat ervoor zorgt dat schoolkinderen actiever worden. Eredivisievoetballers bezoeken basisscholen door heel het land om kinderen bewust te maken van een gezonde leefstijl. Ook werken de deelnemende scholieren een clinic af bij hun favoriete Eredivisieclub.

Tijdens het weekend wordt de aandacht gevestigd op Scoren voor Gezondheid door middel van speciale shirts die de spelers dragen bij opkomst op het veld. In een aantal stadions verzorgen schoolkinderen de aftrap en er wordt nog eens extra de aandacht gevestigd op Het Goede Doelpunt. Sponsor Bingo Loterij doneert namelijk 100 euro per gescoord doelpunt aan het project Scoren voor Gezondheid. Het is maar goed dat er dit seizoen al 497 keer is gescoord!