FEYENOORD NAAR KWARTFINALE BEKERTOERNOOI

Feyenoord heeft de laatste acht van het bekertoernooi bereikt. De amateurs van SV Deurne vormden geen obstakel en werden met duidelijke cijfers verslagen: 0-4. Jonathan de Guzman, Roy Makaay (2x) en Michael Mols namen in Helmond de productie voor hun rekening. De loting voor de volgende ronde wordt woensdagavond verricht.

Trainer Bert van Marwijk zal in zijn voorbespreking de waarde van een goede start hebben benadrukt. De hoofdklasser moest in een zo vroeg mogelijk stadium van elke illusie worden beroofd, wat Feyenoord een makkelijke wedstrijd garandeerde en in een drukke week adem zou verschaffen. Die missie werd verwezenlijkt. De Rotterdammers startten soeverein en liepen snel uit naar een comfortabele voorsprong.

In de beginfase veranderde alles wat de Rotterdammers raakten meteen in goud. Bij de eerste echte aanval toucheerde De Guzman de voorzet van Chun-Soo Lee alleen maar. Het was genoeg om Guido Budziak –oud PSV’er- voor het eerst te passeren: 0-1.

Na zeventien minuten moest de keeper opnieuw zijn meerdere erkennen. Daar had hij zelf een ongewenst aandeel in. De doelman sloeg de voorzet van Tim de Cler terug het veld in en bood Makaay een niet te missen kans: 0-2.

De spectaculairste wapenfeiten van de eerste helft waren daarmee genoemd. Feyenoord zette incidenteel aan, maar handenvol kansen bleven uit. Luigi Bruins schoot nog voorlangs en Lee zat zijn inzet onreglementair gekeerd op de lijn. De handsbal werd niet geconstateerd door scheidsrechter Winter.

SV Deurne was één keer gevaarlijk. Ronald Joosten, stucadoor van beroep, kreeg de bal zomaar aangespeeld van Theo Lucius. Henk Timmer herstelde de fout door het schot te redden.

Het surplus aan kwaliteit kwam na rust duidelijker tot uiting. Het overwicht van Feyenoord resulteerde in veel doelpogingen. In de 53ste minuut konden zowel Lee, Buijs als Bruins de trekker overhalen, maar reddingen op de lijn en te hoog gemikt schot van laatstgenoemde voorkwamen het. Ook Makaay was gevaarlijk, maar zijn schot ging over. Een minuut later was hij wel trefzeker toen De Guzman hem vrij voor Budziak zette. Met een lobje verschalkte Makaay de keeper: 0-3.

Het was gelijk zijn laatste actie, want Mols kwam de topspits vervangen. Dat pakte prima uit, want al na twee minuten kopte de pinchhitter een vrije trap van De Guzman binnen: 0-4.

Met die treffer doofde de wedstrijd als een nachtkaars. Deurne probeerde het met counters, maar was weinig succesvol. De Rotterdammers namen zichtbaar gas terug. De zege had nog van wat meer glans voorzien kunnen worden, maar de poging van De Guzman verdween net naast.

SV Deurne – Feyenoord 0-4
9’ 0-1 De Guzman
17’ 0-2 Makaay
62’ 0-3 Makaay