Fanshop
Fanshop

FEYENOORD TREEDT STRENG OP TEGEN GOOIEN VOORWERPEN EN VLOEISTOFFEN

Feyenoord is zeer ontstemd over de gedragingen van een aantal bezoekers tijdens de laatste thuisduels. Met name in de hoekvakken en achter de goals werden tamelijk massaal voorwerpen en vloeistoffen naar het veld gegooid. Feyenoord wordt hier ernstig mee in diskrediet gebracht. Indien er geen einde komt aan dit schandalige gedrag, is Feyenoord genoodzaakt opnieuw netten achter de doelen te plaatsen. Personen die worden aangehouden na het gooien van voorwerpen of vloeistoffen, kunnen rekenen op een stadionverbod.
Tijdens Feyenoord-FC Twente werden al enkele bezoekers aangehouden, onder meer vanwege het gooien van een aansteker naar een speler van de bezoekers. Ook werd een persoon aangehouden die tijdens het duel met PSV voorwerpen richting fotografen had gegooid.

Feyenoord is het inmiddels volledig zat dat er naar tegenspelers, officals, vertegenwoordigers van de media en medewerkers van Feyenoord gegooid en gespuugd wordt. De club wordt er ernstig door in diskrediet gebracht. ‘Blijkbaar is men kort van memorie’, aldus Onno Jacobs. ‘In het verleden is de club hier al eens zwaar door geschaad. Denk bijvoorbeeld aan de gebeurtenissen bij Feyenoord-Sporting waar een aansteker werd gegooid en het bierincident bij Feyenoord-Blackburn. Middels extra inzet van stewards en de bestudering van camerabeelden zal iedereen die zich aan dit soort vergrijpen schuldig maakt, gestraft worden. Als supporters zich op deze manier blijven misdragen, is de club genoodzaakt opnieuw netten achter de doelen of bij andere risicoplekken te plaatsen. Iets wat zeker niet onze voorkeur heeft.’

Feyenoord is om dezelfde redenen ook genoodzaakt om strenger op te gaan treden tegen personen op de vakken W en Z die tijdens de wedstrijden aan de boarding of op de stoelen blijven staan. Geen gehoor geven aan verzoeken van het veiligheidspersoneel om weer te gaan zitten, zal met ingang van de wedstrijd van zondag leiden tot een sanctie.