FEYENOORD A1 VINDT AANSLUITING BIJ DE TOP

Feyenoord A1 had zaterdag aan één helft genoeg om zich te ontdoen van sc Heerenveen. De Friezen moesten winnen om de koppositie in het vizier te houden, maar keken halverwege de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aan. Daar bleef het bij, omdat Feyenoord niet bij machte was de voorsprong uit te breiden. De C1 won ook, met 0-2 bij MVV.
A1 LOOPT IN KORT TIJDSBESTEK WEG BIJ HEERENVEEN

SC Heerenveen kon Feyenoord A1 zaterdag bij winst inhalen op de ranglijst. Voor beide ploegen was deze wedstrijd daarom van groot belang. Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en drukte de bezoekers direct naar achteren. Via snelle combinaties sneden de Rotterdammers door de vijandelijke defensie, wat na een kwartier spelen de openingstreffer opleverde. Kelvin Leerdam zag het signaal van de wegsprintende Louis Pedro en bediende de aanvaller op maat. Pedro maakte het prima af: 1-0.

Voordat Heerenveen aan een gelijkmaker kon denken lag de tweede er al in. Een identieke situatie als bij de eerste treffer, al liet Pedro het ditmaal aan Leerdam. Een paar minuten later werd het op Varkenoord zelfs 3-0. Op aangeven van Glenn Kobussen schoot Jordao Pattinama raak.

Heerenveen kon alleen maar blij zijn dat de Rotterdamse wervelwind na de derde treffer ging liggen. Na de rust vergat Feyenoord de score uit te bouwen en kwam het niet verder dan het verdedigen van de voorsprong.

‘De intentie na rust was niet goed’, vond trainer Jean-Paul van Gastel. ‘We brachten een stuk minder dan voor rust en dat is niet de eerste keer dit seizoen. We moeten ook na een snelle voorsprong het initiatief blijven houden en op zoek gaan naar meer doelpunten.’ Volgende week wacht de confrontatie met AZ. Als de A1 daar weet te winnen, heeft het evenveel punten als de koploper uit Alkmaar.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Nelom (60’ Pique), Nieveld, Ramsteijn (70’ Eekman), Van Stee; Kobussen, Leerdam, Machek (75’ Janota); Pedro (80’ Day), Hagary, Pattinama

MVV GESPAARD DOOR FEYENOORD C1

MVV speelde zaterdag tegen Feyenoord met maar één doel: de schade beperkt zien te houden. De hekkensluiter speelde vanaf de eerste minuut met tien man rond het eigen strafschopgebied. De Rotterdamse junioren mochten ver komen maar in het 16-meter gebied was het een mêlee aan benen.

Toch wist Feyenoord in de eerste helft legio kansen te creëren, die veelal ontstonden uit hoekschoppen. ‘Het had met de rust wel 0-6 kunnen staan’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop van het duel. Het bleef bij één treffer, gemaakt door Elvis Manu.

In de tweede helft toonde de thuisploeg zijn agressiviteit. Toch was de wederopstanding van MVV niet genoeg om echt gevaarlijk te worden. Na 57 minuten maakte spits Jon-Joost Cornelissens er 0-2 van, nadat MVV de bal niet goed kreeg weggewerkt. ‘Ik heb goed voetbal gezien van onze kant’, concludeerde de trainer. ‘Maar het was allemaal niet echt verfijnd.’

Opstelling Feyenoord C1:
De Jong; J. van Deelen (55’ Woudenberg), Van Oosten, M. Steenvoorden, Van der Laan; J. Steenvoorden, Van der Velden (55’ Rekik), Klaassen (50’ Blokland); Geraldo, Cornelissens, Manu

B2 HAALT UIT TEGEN XERXES DZB

Feyenoords B2-jeugd had dit weekeinde weinig moeite met Xerxes DZB. In Zevenkamp won het team van Jan Gösgens met liefst 0-5. Uitblinker Osama Rashid was goed voor twee goals, de overige treffers kwamen van Shane van den Engel, Kevin Jansen en Tim Schoonheijm.

Vanaf de aftrap was er een scherp Feyenoord te zien. Op een keihard veld was de ploeg heer en meester, wat resulteerde in vele mooie aanvallen en dito gevaarlijke momenten voor het Xerxes DZB-doel. Feyenoord was alleen niet erg gelukkig in de afwerking , terwijl ook de doelman van Xerxes DZB vaak redding bracht.

Na 19 minuten was het dan toch eindelijk zo ver. Na een mooie combinatie tussen Massaro Latuheru en Kevin Jansen was het Osama Rashid die doeltreffend uithaalde met zijn linkerbeen: 0-1. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien, een Feyenoord dat er lustig op los combineerde en in de 53e min resulteerde dat in de 0-2. Het was Shane van den Engel die na een voorzet van Anthony Velder de 0-2 binnentikte. In de 62e minuut was er mooie lange trap van keeper Twan van Putten naar Shane van den Engel, die op zijn beurt Andre Ntambue bereikte en zijn voorzet werd door Osama Rashid keurig afgerond. Nauwelijks 7 minuten later was er een overtreding in het strafschopgebied op Andre Ntambue, waarna Tim Schoonheijm de toegekende strafschop feilloos binnenschoot en de stand op 0-4 bracht. In de 72e minuut werd het nog 5-0, het was Kevin Jansen die een combinatie tussen Nigel Velder en Shane van den Engel tot een doelpunt promoveerde en de 0-5 eindstand op de borden zette.

Trainer Jan Gösgens kon na afloop terugkijken op een geslaagde wedstrijd: ‘Ik ben tevreden met het resultaat, het was een stuk beter dan vorige week ondanks het harde en moeilijk bespeelbare veld. We waren alleen wat ongelukkig in de afwerking anders was de uitslag veel hoger geweest. Verdedigend hebben we ook uitstekend gespeeld, we hebben geen kans weggegeven. Uitblinker vandaag vond ik Osama Rashid die zeer dwingend speelde.’

XERXES DZB – FEYENOORD B2 0-5 (0-1)
19e min 0-1 Osama Rashid, 53e min 0-2 Shane van den Engel, 62e min 0-3 Osama Rashid, 69e min 0-4 Tim Schoonheijm en 72e min 0-5 Kevin Jansen

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten; Henk Dijkhuizen (68e min Yuel dos Santos Lopes), Stephan Kruithof, Kevin Wijmer, Massaro Latuheru; Osama Rashid, Anthony Velder (60e min Tim Schoonheijm), Shane van den Engel; Parez Karim (40e min Andre Ntambue), Kevin Jansen en Nigel Velder

FEYENOORD C2 SIMPEL LANGS NAC : 3-5

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, rekende een gehavende Feyenoord C2 dit weekend vrij eenvoudig af met NAC Breda. Grote man aan Rotterdamse kant was spits Achahbar. De goalgetter scoorde liefst vier keer. Tony Trindade de Vilhena maakte het kwintet vol.

De vaste 18-tallige selectie van Feyenoord C2 was zaterdag tot de helft geslonken. Trainer Gaston Taument kon niet beschikken over de zieke Labordus en de geblesseerden Gomes Nieto, Breimer, Boëtius, Van Wingerden en Knoester. Voorts mochten Rekik, Woudenberg en Snoek opdraven bij de C1. Voor de wedstrijd tegen NAC werden de overgebleven negen selectieleden daarom aangevuld met zes D1 spelers.

En toch kwamen de Rotterdammers niet echt in de problemen in het zonnige maar frisse Breda. Op het kunstgras naast het Rat Verlegh Stadion kreeg NAC nooit de indruk dat er iets te halen viel. Feyenoord was de gehele wedstrijd heer en meester en zocht in de rust meer dan verdiend met een 2-3 voorsprong de kleedkamer op al was hier wel een heel bizar scoringsverloop aan vooraf gegaan.

Allereerst nam NAC in de 17e minuut geheel tegen de verhouding in een 1-0 voorsprong na een miscommunicatie in de Rotterdamse verdediging. Daarna maakte Annass Achahbar nog in dezelfde minuut, direct na de aftrap, gelijk op aangeven van Joey Sleegers. Nog geen minuut later keek Feyenoord weer tegen een achterstand aan na een identieke fout in de verdediging. De Varkenoorders hielden gelukkig geloof in eigen kunnen en bleven lustig combineren. Achahbar zorgde eerst in de 27e minuut na een prachtige solo voor de gelijkmaker en een minuut later was het D1 speler Tony Trindade de Vilhena die met een vinnige schuiver de keeper verschalkte.

Na rust werd Feyenoord geen strobreed meer in de weg gelegd. Achahbar scoorde nog eens twee keer. De eerste na een diepe bal van rechtsback Sven van Beek en de tweede uit een vrije trap. Een compliment was voor de zes D1 spelers die door trainer Taument allen werden ingebracht en moeiteloos overeind bleven.

NAC-FEYENOORD C2 3-5 (2-3)
Scoreverloop: 17e min. 1-0, 17e min. 1-1 Achahbar, 18e min. 2-1, 27e min. 2-2 Achahbar, 28e min. 2-3 Trindade de Vilhena, 50e min. 2-4 Achahbar, 62e min 2-5 Achahbar, 69e min. 3-5.

Opstelling Feyenoord C2: Ruben Verhagen (35e min Maarten de Fockert), Sven van Beek, Kevin Dercks, Terence Kongolo (35e min. Rick Dekker), Pieter Hofman, Kyle Ebecillio, Gwearon Stout (35e min. Brandon Robinson), Silgio Thenu, Joey Sleegers, Tony Trindade de Vilhena (54e min. Mike van de Ruit), Anass Achahbar.