KNAPPE ZEGE FEYENOORD A1 OP AJAX: 3-0

Feyenoord A1 heeft zaterdag met duidelijke cijfers gewonnen van aartsrivaal Ajax: 3-0. Voor rust was Jordao Pattinama tweemaal succesvol, na de rust bepaalde Louis Pedro de eindstand. De B2 is zaterdag als eerste Feyenoord-team kampioen geworden, het duel van de C’tjes bij VVV Venlo werd afgelast.

De Rotterdammers begonnen agressief aan de jeugdklassieker. Aanvoer Glenn Kobussen gaf na vijf minuten spelen het goede voorbeeld door na een bal te onderscheppen vier man te passeren en oog te hebben voor de vrijstaande Louis Pedro, die net te weinig kracht achter zijn schot kon zetten.

Vier minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Rechtsbuiten Jordao Pattinama was uitgeweken naar links, waar hij na een dreigende actie naar binnen draaide en de bal in de verre hoek krulde: 1-0. De aanvaller verdubbelde de score niet lang daarna, al kreeg hij daarbij hulp van de onzekere doelman. Pedro maakte het de keeper moeilijk, die vervolgens niet goed uit wist te schieten en Pattinama op zijn pad trof, die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten: 2-0.

Pas na een half uur gooide Ajax de schroom enigszins van zich af. De ploeg creëerde een aantal kleine kansen, maar Kostas Lamprou had de bal vaak al onderschept voordat het echt gevaarlijk werd. Langzaamaan kwamen de eerste frustraties bij de bezoekers naar boven. Een aanslag op de benen van Kobussen moest Ajacied Sousa Campos bekopen met een gele kaart.

In de tweede helft bracht trainer Jean-Paul van Gastel Rajiv van la Parra in het veld voor Michael Janota. De B-junior liet zich direct zien door een bal uit de lucht in een keer aan te nemen, maar zijn schot mistte precisie. Het spel ging in de tweede helft op en neer. Kobussen en Pedro zagen hun schoten gekraakt, aan de andere kant moest Miquel Nelom de bal van de doellijn halen bij een corner.

Na ruim een uur spelen veerde het publiek op bij een volley van Kelvin Leerdam. De middenvelder nam een corner in een keer op de voet maar zag de Ajax-keeper de bal uit het doel stompen. Ook Van la Parra kreeg de handen op elkaar, met een fraaie omhaal die vlak voor de doellijn gepakt werd door Sergio Padt. Het was wachten op de derde treffer van Feyenoord, die uiteindelijk gemaakt werd door Pedro. De pijlsnelle aanvaller liet zijn tegenstanders achter zich en gooide de wedstrijd na 71 minuten in het slot: 3-0.

In de slotfase vielen de nodige Feyenoorders uit met fysieke klachten. Het is voor Van Gastel te hopen dat de blessures van zijn spelers niet van ernstige aard zijn. Met de zege op Ajax heeft Feyenoord goede zaken gedaan op de ranglijst. Het passeerde de Amsterdammers en heeft nog steeds uitzicht op de koppositie.

Feyenoord A1 – Ajax A1 3-0

9’ Pattinama 1-0
14’ Pattinama 1-0
71’ Pedro

Geel: Sousa Campos (Ajax)
Scheidsrechter: Heida

Feyenoord A1: Lamprou; Van Stee(89’ Day), Piqué, Ramsteijn (77’ Eekman), Nelom; Kobussen, Leerdam, Machek (73’ Van Haaren); Pedro (83’ Clasie), Janota (46’ Van la Parra), Pattinama
Ajax A1: Padt; Aslan, Alderweireld, Blind, Supusepa; Tillema, Lazic (‘55 Sneijder), Olyve; Schell (78’ Castillion), Jongebloet (46’ Zegelaar), Sousa Campos

FEYENOORD B2 KAMPIOEN

Feyenoord B2 is zaterdag als eerste jeugdteam van Feyenoord kampioen geworden. De ploeg van trainer Jan Gösgens won met 6-0 van RKAVV en is daarmee niet meer te achterhalen door de concurrentie. ‘Een leuke pot’, noemde Gösgens het treffen met RKAVV. ‘Met goed voetbal hebben we vandaag de titel veilig gesteld. Kampioen worden was de doelstelling, dan is het alleen maar lekker dat dat zo snel gelukt is.’

VVV C1 – Feyenoord C1 is zaterdag afgelast vanwege de hevige regenval in Venlo. Volgend weekend komt de C1 ook niet in actie, een week later staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht C1 gepland.

FEYENOORD B2 AL OP 1 MAART KAMPIOEN!

Feyenoords B2-jeugd is dit weekend als eerste opleidingselftal in stijl kampioen geworden. Het elftal van trainer Jan Gösgens versloeg op Varkenoord RKAVV met liefst 6-0. Luc Castaignos (2x), Kevin Jansen, Shane van den Engel en André Ntambue tekenden voor de Rotterdamse goals. ‘We hebben de verwachtingen voor dit seizoen vroegtijdig waar gemaakt’, aldus een zeer tevreden trainer Gösgens.

Het was zaterdag op een heel winderig Varkenoord lastig voetballen. Maar Feyenoord speelde vanaf de aftrap direct zeer geconcentreerd en zette tegenstander RKAVV op eigen helft vast. Feyenoord bouwde de ene na de andere mooie aanval op de grasmat en dat resulteerde in drie grote kansen die helaas niet werden benut. Na 21 minuten vond Feyenoord wel het beslissende gaatje, toen Nigel Velder Luc Castaignos bediende en laatstgenoemde beheerst afrondde: 1-0. Ook de 2-0 was van Castaignos. Elf minuten na zijn openingsgoal scoorde hij zelfs met het hoofd na een voorzet van Parez Karim. Drie minuten later nam Feyenoord definitief afstand toen een goed genomen corner van Nigel Velder via Stephan Kruithof en dezelfde Velder bij Kevin Jansen terechtkwam en die voor de 3-0 ruststand zorgde. Na de rust was er hetzelfde spelbeeld: een dominerend Feyenoord dat ondanks de moeilijke omstandigheden goed bleef voetballen. In de 61e minuut was het Anthony Velder die van buiten het strafschopgebied uithaalde en de RKAVV doelman kansloos liet. Nauwelijks één minuut later was het al weer raak. André Ntambue zag zijn schot in eerste instantie gekeerd, maar scoorde in de rebound alsnog de 5-0.

Het laatste doelpunt was voor Shane van den Engel, die in de 71e minuut uit een voorzet van Anthony Velder binnenschoot. Door dit resultaat mocht Feyenoord onder 16 zich al op 1 maart kampioen noemen na 18 wedstrijden die 50 punten opleverde en een doelsaldo van 86 voor en 15 tegen. Na de traditionele kampioensfoto met bloemen waren er nog mooie woorden van trainer Jan Gösgens en hoofd opleidingen Stanley Brard in de kleedkamer waarna het feest echt losbarstte. ‘We hebben de verwachtingen voor dit seizoen, kampioen worden, vroegtijdig waar gemaakt’ aldus een tevreden Gösgens. ‘We hebben dit seizoen behoorlijk wat vorderingen gemaakt. Zowel als team als individueel hebben we ons zeer sterk ontwikkeld. We hebben de goede lijn van de laatste wedstrijden goed doorgezet, kortom” ik ben een zeer tevreden trainer.’

Feyenoord B2 – RKAVV 6-0 (3-0)
Scoreverloop: 21e min 1-0 Luc Castaignos, 33e min 2-0 Luc Castaignos, 35e min 3-0 Kevin Jansen, 61e min 4-0 Anthony Velder, 62e min 5-0 Andre Ntambue en 71e min 6-0 Shane van den Engel

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten (40e min Niels Konijnenburg), Henk Dijkhuizen, Stephan Kruithof, Kevin Wijmer, Massaro Latuheru, Kevin Jansen, Tim Schoonheijm (40e min Anthony Velder), Shane van den Engel, Parez Karim (70e min Osama Rashid), Luc Castaignos ( 56e min Yuel Dos santos Lopes) en Nigel Velder (40e min Andre Ntambue)

FEYENOORD C2 NEEMT OP KARAKTER EEN PUNT MEE UIT EINDHOVEN

PSV C2 – Feyenoord C2 was dinsdagmiddag een wedstrijd waarin gestreden werd voor elke meter. Het inhaalduel dat aanvankelijk stond vastgesteld op 9 februari maar toen geen doorgang kon vinden, stond bol van de pittige duels. Beide teams zochten de grenzen op van het toelaatbare zonder daarbij het respect voor de tegenstander uit het oog te verliezen. PSV nam driemaal in de wedstrijd een voorsprong, maar de ploeg van Gaston Taument wist op karakter evenzoveel keer langszij te komen.

PSV nam direct vanaf de aftrap het initiatief en drongen de Rotterdammers terug rond hun eigen strafschopgebied. Met hun snelle vleugelspitsen wisten zij voor aardig wat beroering in de Feyenoord verdediging te zorgen. De aanvalslinie van de Varkenoorders kon in die fase van de wedstrijd daar slechts sporadisch iets tegenover stellen. Het was dan ook niet geheel tegen de verhouding in dat de Eindhovenaren in de 28e minuut de score openden met een afstandsschot waarbij keeper Verhagen niet geheel vrijuit ging.

In de rust gaf trainer Taument zijn mannen aan toch vooral hun eigen spel te gaan spelen. “Zoek de combinatie en probeer niet mee te gaan in het vechtvoetbal van de tegenstander” luidde de opdracht.

Dit bleek niet tegen dovenmansoren gericht want in de 9e minuut na rust scoorde Joey Sleegers na een vloeiende aanvalscombinatie met spits Achahbar de 1-1. Een minuut later keek Feyenoord al weer tegen een achterstand aan toen bij een corner keeper Mitchel Snoek, die was ingevallen voor de geblesseerde Verhagen, mistastte en de PSV spits ongehinderd kon inkoppen. De Rotterdammers bleken niet uit het lood geslagen door deze tegenvaller. Kyle Ebecillio bracht halverwege de tweede helft zijn team weer op gelijke hoogte na een slimme pass van D1 speler Trindade de Vilhena. Twee minuten later werd het incasseringsniveau van de jonge Feyenoorders wederom op de proef gesteld, toen PSV door een vrije trap over de opgestelde muur een 3-2 voorsprong wist te nemen.

Met nog een minuut op de klok leek Feyenoord tegen zijn eerste nederlaag in de competitie aan te lopen. Maar daar wenste centrale verdediger Terence Kongolo niet aan mee te werken. Na een corner ontspon zich een ware scrimmage voor het doel waarbij Kongolo de bal het laatste zetje wist te geven. Een toch nog op werklust verdiend gelijkspel was het gevolg.

Na afloop was trainer Taument tevreden met het vertoonde spel in de tweede helft:
“We wisten ons toen te ontrekken aan het vechtvoetbal van de tegenstander. Ik heb de jongens een compliment gegeven voor hun werklust en incasseringsvermogen. Jammer dat onze beide keepers vandaag niet in goede doen waren. Er zijn ook momenten in de competitie geweest dat ze er ons doorheen gesleept hebben dus daar gaan we niet moeilijk over doen.”

Scoreverloop: 28e min. 1-0, 44e min. 1-1 Sleegers, 45e min. 2-1, 53e min. 2-2 Ebecilio, 55e min. 3-2, 69e min. 3-3 Kongolo.

Opstelling Feyenoord: Ruben Verhagen (35e min Mitchel Snoek), Sven van Beek, Karim Rekik, Terence Kongolo, Lucas Woudenberg, Gwaeron Stout (35e min. Remco van Wingerden), Tony Trindade de Vilhena, Joey Sleegers (52e min. Kevin Dercks) , Kyle Ebecilio, Anass Achahbar, Pieter Hofman (35e min.Silgio Thenu)