Fanshop
Fanshop

MOLS SMAAKMAKER BIJ WINNEND FEYENOORD: 4-1

Feyenoord heeft een forse dosis vertrouwen getankt drie dagen voor het NAC treft in de halve finale van het bekertoernooi. In De Kuip werd VVV Venlo zaterdagavond overtuigend aan de kant gezet: 4-1. Uitblinker was Michael Mols, die een treffer en een assist verzorgde. Luigi Bruins, Giovanni van Bronckhorst en Nuri Sahin verzorgden de andere doelpunten. Honda scoorde tegen namens VVV.

Met het wegvallen van Roy Makaay werd de laatste dagen gevreesd dat de Rotterdamse productie zou stilvallen. Die angst bleek ongegrond, als er puur op basis van de eerste helft tegen VVV mocht worden geoordeeld. Feyenoord was zelfs zeldzaam productief, met liefst drie treffers in het eerste bedrijf.

Luigi Bruins zette direct de toon. De Rotterdammer hielp de thuisploeg aan een droomstart door op beeldschone wijze voor 1-0 te zorgen. Bruins controleerde de fraaie dieptepass van Denny Landzaat met veel gevoel om vervolgens met minstens zoveel gevoel over Kevin Begois te lobben.VVV was niet onder de indruk van die vroege tegenvaller. De Limburgers combineerden aardig en kwamen regelmatig in de buurt van het doel van Timmer. De dappere strijdwijze werd beloond met de snelle aansluitingstreffer. Honda krulde een vrije trap over de muur. En net als Begois eerder aan de andere kant, kon ook Timmer alleen maar passief toezien hoe het leed zich voltrok: 1-1.

Feyenoord was de betere ploeg en had na een half uur de voorsprong kunnen grijpen. Jonathan de Guzman kwam echter verkeerd uit met zijn passen bij een van richting veranderde voorzet en schoot de bal voor open doel naast.Die misser had geen gevolgen. Even later was het Van Bronckhorst die voor een vrije trap mocht aanleggen. De eerste poging werd door een handsbal van Rachid Ofrany nog onreglementair gekeerd, maar bij de tweede poging was het raak. De aanvoerder schoot de bal hard onder de muur door in het doel: 2-1.Tot die twee doelpunten bleef het niet beperkt voor rust. Ook Mols, vervanger van Makaay, pikte nog een treffer mee. Hij verlengde met het hoofd de kopbal van Kevin Hofland. De Venlose verdediging trachtte nog te ruimen, maar de bal was de lijn al gepasseerd: 3-1.Mols vertolkte ook de hoofdrol bij het volgende doelpunt. Dit keer niet door aan het eindpunt aan de aanval te staan, maar met veel voetbalvernuft de aangevende rol op zich te nemen. Bruins speelde Mols aan. De aanvaller hakte de bal op de inlopende Sahin, waarna de Turk de bal in de verre hoek binnenschoot: 4-1.Het was één van de laatste acties van Mols. Bert van Marwijk besloot de geroutineerde aanvaller na 68 minuten naar de kant te halen. Dat zal de trainer met het oog op de bekerwedstrijd tegen NAC van aanstaande dinsdag hebben gedaan, maar het kon net zo goed als publiekswissel worden geïnterpreteerd. Mols ging onder een daverend applaus naar de kant.Een vergelijkbaar tafereel voltrok zich na 83 minuten, toen Van Marwijk met Van Bronckhorst een andere uitblinker naar de kant haalde. Het was één van de weinige keren dat het publiek zich nog liet horen, want voetballend gebeurde er –afgezien van een geredde vrije trap van De Guzman- weinig meer. Maar gezien het sterke optreden en prima resultaat was er niemand in het stadion die daar een wanklank over liet horen.Feyenoord – VVV Venlo 4-1

Scoreverloop:
4’ Bruins 1-0
12’ Honda 1-1
33’ Van Bronckhorst 2-1
43’ Mols 3-1
57’ Sahin 4-1

Geel: Ofrany, Blondelle

Scheidsrechter: Haverkort

Opstellingen
Feyenoord:
Timmer; Lucius, Greene, Hofland, Bahia; Landzaat, Van Bronckhorst (83’ Wijnaldum), Sahin; De Guzman, Mols (68’ Fer) en Bruins (73’ Buijs).

VVV: Begois; Mampuya, Kahya, Verdellen (60’ Blondelle), Fleuren; Leemans, Linssen (63’ El Gaaouiri), Oost, Honda; Soltani en Ofrany (66’ Timisela).