Fanshop
Fanshop

FEYENOORD 100 JAAR CUP OFFICIEEL VAN START

Dinsdagavond 18 maart is voor Feyenoord in meerdere opzichten een bijzondere cupavond. Niet alleen moet Feyenoord proberen om ten koste van NAC Breda door te dringen tot de finale van de KNVB beker, ook start officieel het toernooi om de Feyenoord 100 Jaar Cup. In het hele land trappen de eerste elftallen van 77 Amateur-partners van Feyenoord af voor dit toernooi, waarvan de finaledag op zaterdag 7 juni in De Kuip wordt gehouden.
Omdat Velocitas 1897 (Groningen), ODV (Wijnjewoude), Celeritas (Den Haag), DHZ (Rotterdam) en SCO/TOFS (Oosterhout) met zowel hun zaterdag- als zondagelftal deelnemen bedraagt het totale deelnemersveld 82 elftallen. Dat waren er in eerste instantie meer, maar een aantal verenigingen heeft helaas besloten om alsnog van deelname af te zien. De afhakers zijn in hun reguliere competitie doorgaans verwikkeld in een strijd om promotie of tegen degradatie en zijn daardoor van mening tijdens het toernooi om de Feyenoord 100 Jaar Cup te veel krachten te verspillen. Dat zou ten koste gaan van de prestaties in het weekend. De toernooi-organisatie betreurt het besluit van deze verenigingen omdat dit het aantal wedstrijden in sommige poules aanzienlijk gereduceerd heeft.
 
Desalniettemin is Feyenoord er trots op dat zoveel amateurverenigingen door deelname aan het toernooi participeren in de viering van het 100-jarig bestaan van onze club. Vanaf deze plaats wenst Feyenoord alle deelnemers veel succes maar bovenal veel plezier.
 
Alle bijzonderheden omtrent het toernooi, inclusief alle programma’s, uitslagen en standen zijn te volgen via http://www.feyenoord100jaar.nl/ en http://www.voetbalrotterdam.nl/feyenoord100jaar.