DE GUZMAN SCOORT TWEEMAAL BIJ DEBUUT JONG ORANJE

Jonathan de Guzman heeft zijn debuut voor Jong Oranje woensdag opgeluisterd met twee doelpunten. De middenvelder opende in het EK-kwalificatieduel net Jong Estland na vijftig minuten spelen de score via een snelle combinatie. Diep in blessuretijd tekende De Guzman via een vrije trap ook voor het derde doelpunt van de wedstrijd, die eindigde in 3-0. Ook Luigi Bruins kwam woensdag in actie. Ismail Aissati tekende voor het tweede doelpunt van de wedstrijd.
De Guzman sprak achteraf voor de camera van RTL over een droomdebuut. ‘Ik voel me gelijk belangrijk voor het team. Het is een goed elftal, ik ben heel blij dat ik erbij zit. Bij mijn eerste doelpunt kreeg ik de bal niet helemaal lekker mee, maar een doelpunt is een doelpunt.’

Bondscoach Foppe de Haan toonde zich tevreden over het debuut van De Guzman: ‘Hij heeft heel aardig gespeeld.’ Lachend voegde hij er aan toe: ‘We hebben hem definitief in de armen gesloten.’

Jong Oranje gaat na vijf gespeelde wedstrijden aan kop in groep 5 van de EK kwalificatie. Jong Noorwegen volgt op vijf punten achterstand. De eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland is op vrijdag 23 mei. Dan is Jong Zwitserland de tegenstander.