FEYENOORD B1 BEGINT GOED AAN ‘ENGELSE WEKEN’

Aan de vooravond van enkele drukke weken heeft de B1 van Feyenoord een ruime overwinning geboekt op FC Groningen: 3-0. Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het vrijdagavond niet op Varkenoord. De Groningers boden goed partij maar verloren door doelpunten van Stefan de Vrij en de invallers Osama Rashid en Luc Castaignos.

Feyenoord startte sterk tegen de Groningers. Via de flanken was er constante dreiging maar door een magere bezetting in de aanval en slecht afronden bleef de openingstreffer lang uit. Na een half uur spelen nam de thuisploeg een korte corner. Jerson Cabral kreeg de bal bij de tweede paal, waar Stefan de Vrij op de juiste plaats stond: 1-0.

Na de rust toonde een aantal spelers niet meer de frisheid die ze in de eerste helft wel op konden brengen. ‘Vijf spelers hebben de afgelopen week een zwaar EK-kwalificatietoernooi gespeeld met Oranje onder 17. Dat zag je vandaag terug in de tweede helft’, zei trainer Cor Adriaanse, die zijn manschappen nog wel uit zag lopen naar een ruime zege.

Vijf minuten voor tijd rondde Rashid voorbereiding werk van Rajiv van la Parra vakkundig af (2-0) en Castaignos bepaalde op eigen kracht de eindstand: 3-0. ‘Robbert van der Post heeft ons bij een minimale voorsprong op de been gehouden met een aantal knappe reddingen’, vond Adriaanse. ‘En ondanks dat het vandaag allemaal niet sprankelend was, ben ik toch erg tevreden over de getoonde inzet.’

Het is voor de trainer te hopen dat zijn spelers de komende dagen goed tot rust komen, want voor de komende periode staat met enkele ingeplande midweekse wedstrijden een druk programma te wachten. ‘Het lijken wel Engelse weken’, kijkt de trainer vooruit. Dinsdag komt sc Heerenveen naar Rotterdam voor de halve finale in het bekertoernooi.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; De Vrij, Bouwmeester, Eekman, Martins Indi; Van Haaren, Clasie (74’ Karim), Isoufi; Lagouireh (66’ Castagnoies), Van la Parra, Cabral (61’ Rashid)