Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

G-VOETBALLERS GENIETEN OP VARKENOORD

Een groep van meer dan honderd G-voetballers heeft zaterdag de dag van hun leven gehad. In samenwerking met Feyenoord organiseerde de Dirk Kuyt Foundation een dagvullend programma. Dat begon in De Kuip, waar het enthousiasme aandoenlijk was om te zien toen een enkeling zich een voetbalster waande. Even later was dat niet anders, toen de groep uitweek naar Varkenoord en een clinic kreeg van Ben Wijnstekers en zijn assistenten.

Dat de enthousiaste voetballers zaterdag bij Feyenoord hun kunsten vertoonden, was natuurlijk geen toeval. Tussen Feyenoord en haar voormalig topschutter bestaat nog steeds een innige band. Spijtig was het wel dat Kuyt zelf niet present was wegens competitieverplichtingen. Met Liverpool speelt hij morgen de derby tegen Everton. ‘Maar in de toekomst zal hij er zeker eens bij zijn, want ik ga er op basis van deze onvergetelijke dag vanuit dat we dit vaker gaan organiseren’, aldus Maurice Brederode, directeur van de stichting die sportprojecten organiseert voor mensen met een beperking.



Voor Ben Wijnstekers was het aanvankelijk wel even wennen, maar het verschil in benadering bleek uiteindelijk niet zo groot. ‘De jongens en meiden zijn hun concentratie wat sneller kwijt, dus ik moest zelf wat scherper zijn. Maar voetballend waren ze geweldig. Het enthousiasme is fantastisch om mee te maken’, aldus Wijnstekers, die regelmatig moest lachen om de capriolen die sommige van zijn overenthousiaste pupillen uithaalden.



Het gemêleerde gezelschap, van jong tot oud en man en vrouw in één team, kreeg van Wijnstekers technische tips. Elders konden ze een bal door een bord met gaten schieten en meten hoe hard hun schoten waren. Niet alleen voor de voetballers was het genieten, ook voor de begeleiders en aanwezigen die de inspanningen met genoegdoening aanschouwden.