VAN MARWIJK: ‘NIET IEDEREEN HAD ABSOLUTE WIL OM TE WINNEN’

Bert van Marwijk was zondag stellig in de oorzaak van de nederlaag in Breda. ‘Niet iedereen toonde de absolute wil om te winnen. Daardoor hebben we deze zeer belangrijke wedstrijd in het laatste kwartier van de eerste helft verloren.’ NAC scoorde in de periode tweemaal en ging met een voorsprong de rust in, terwijl Feyenoord duidelijk het best aan de wedstrijd was begonnen. Van Marwijk: ‘Het is geen onwil van de spelers, maar ze moeten de momenten herkennen waarop wedstrijden worden beslist.’
Ontevreden over het spel was de trainer niet. ‘We hebben niet slecht gespeeld. Zeker het begin was prima. We kwamen terecht op 0-1 en gezien het beeld van de wedstrijd had je eerder 0-2 dan 1-1 verwacht.’ Toch scoorde NAC tegen via een van richting veranderd schot van Kurt Elshot. Het was een omslagpunt in de wedstrijd. ‘Daarna hebben we de wedstrijd uit handen gegeven’, vond Van Marwijk. ‘De ploeg ging te veel achteruit lopen en dat moeten we niet doen.’

De tweede helft drong Feyenoord nog wel aan op het doel van de thuisploeg, maar het was NAC dat met een van de eerste uitbraken in de tweede helft de voorsprong vergrootte. ‘De tweede helft hebben we grote delen gedomineerd, maar NAC scoorde een van de eerste keren dat het in de buurt van ons doel kwam.’

Nuri Sahin stond zondag nog wel op het opstellingformulier, maar verscheen uiteindelijk niet aan de aftrap omdat hij ziek was. ‘Dat was hij al toen hij hier kwam, maar hij heeft toch nog gekeken of hij kon spelen. Hij gaf al vrij snel aan dat het niet ging.’