FEYENOORD C1 REIKT TOT HALVE FINALE IN NIKE PREMIER CUP

Tussen de bollenvelden in Lisse heeft de C1 van Feyenoord afgelopen weekend meegedaan aan de Nike Premier Cup. Op Sportpark Ter Specke in Lisse strandde de ploeg van trainer Jeffrey Oost zondag in de halve finale tegen Sparta. Keeper Boy de Jong was de uitblinker namens Feyenoord.
Het toernooi begon voor Feyenoord met een 1-0 zege op Haarlem. Tegen de Noord-Hollanders scoorde Geraldo Alberto Antonio op aangeven van Robert Klaassen. Tegen FC Utrecht had de ploeg meer moeite om het spel te maken.

De Domstedelingen hadden de beschikking over een snelle, behendige spits, die de Feyenoord-defensie overrompelde. In de tweede helft stelden de Rotterdamse junioren orde op zaken. Uiteindelijk won de ploeg door een benutte strafschop van Klaassen.

Vervolgens moesten Sparta en Feyenoord uitmaken wie zich zou kwalificeren voor de kwartfinales. Bij een gelijkspel zouden ze beiden doorgaan naar de volgende ronde. Onder een donkere hemel op een drassig veld maakte spits Jon-Joost Cornelissens al snel 1-0. Feyenoord toonde zich de sterkere ploeg, maar moest de stadsgenoot vijf minuten voor tijd toch naast zich dulden. Een dubieuze treffer van de Kasteelheren zorgde voor een 1-1 eindstand.

PSV was de volgende horde die de C’tjes moesten nemen. De agressieve Eindhovenaren namen direct het initiatief maar wisten niet te scoren. Na de helftwisseling deed Cornelissens dat wel, met zijn voorhoofd. Het bleek genoeg voor de winst.

In de halve finale trof Feyenoord opnieuw Sparta. In het gelijkopgaande duel stelde Sparta Feyenoord-keeper De Jong enkele malen op de proef. De doelman, die in Lisse bijna onpasseerbaar was, hield zijn ploeg in die fase op de been. Aan de andere kant wist Anas Achahbar Elvis Manu te vinden, die wel het net wist te vinden: 1-0. Drie minuten voor tijd maakte Sparta toch nog gelijk, vanaf de strafschopstip.

Penalty’s moesten de beslissing brengen. De Jong stopte twee strafschoppen maar omdat zijn teamgenoten er maar twee wisten te benutten ging Sparta door naar de finale, waarin Willem II de sterkte was.

De volgende competitiewedstrijd van de C1 staat aanstaande zaterdag gepland, opnieuw tegen Sparta.