FEYENOORD C1 VEROVERT KOPPOSITIE, B1 WINT BIJ TWENTE

De B1 en C1 hebben zaterdag hun wedstrijden met 3-1 gewonnen. De B’tjes gingen op bezoek bij FC Twente/Heracles B1 en wonnen dankzij treffers van Jerson Cabral, Luc Castaignos en Parez Karim. De C1 won van Sparta en voert nu samen met PSV de ranglijst aan. De A-junioren spelen dit weekeinde geen wedstrijd.

B1

B2-SPELERS PASSEN ZICH MOEITELOOS AAN BIJ FEYENOORD B1

De blessurelijst van de B-junioren was zaterdag onverminderd lang. Trainer Cor Adriaanse moet de laatste weken regelmatig de hulp inroepen van de junioren uit de B2, en dat is niet zonder succes. Na drie minuten liet Castaignos al zien het niveau aan te kunnen. De spits speelde twee verdedigers uit maar zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal rollen.

In de 11e minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Cabral ontfutselde de bal van een Twentse-verdediger en maakte het zelf af: 0-1. De Rotterdammers hadden een veldoverwicht maar konden de voorsprong voor rust niet uitbouwen. Al snel in de tweede helft werd het 0-2. Stefan de Vrij leek te scoren na een vrije trap, maar de keeper bokste de bal weg. Castaignos stond op de juiste plaats om het beslissende zetje te geven.

Twente maakte al snel 1-2, maar echt verontrust raakten de gedisciplineerd spelende Feyenoorders daar niet van. Na 73 minuten was de wedstrijd gespeeld. Ricky van Haaren nam de vrije trap, Karim was alert bij de eerste paal: 1-3. Dinsdagavond ontvang Feyenoord ADO Den Haag B1 om 19.00 uur op Varkenoord.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Kruithof, Van Haaren, Eekman, Martins Indi; Rashid, Clasie, Isoufi (73’ Jansen); Van la Parra, Castagnoies, Cabral (70’ Karim)

C1

FEYENOORD C1 SAMEN MET PSV AAN KOP

Feyenoord en Sparta speelden zaterdag voor de vierde keer in dit seizoen tegen elkaar. Na het competitietreffen ontmoetten de teams elkaar vorige week tweemaal bij een jeugdtoernooi in Lisse. Zaterdag had het alle kanten op kunnen gaan in de derby, maar het was Feyenoord dat aan het langste eind trok: 3-1.

Anass Achahbar maakte met een mooie boogbal over de keeper 1-0 en verdubbelde later de score met zijn hoofd. Voor rust kwam Sparta op 2-1 via een aanval op randje buitenspel. Door die treffer werd de tweede helft nog behoorlijk spannend. Boy de Jong zag twee keer een Sparta-speler voor zich opdoemen maar hield zijn doel schoon. De keeper wist zelfs een strafschop te stoppen voorzijn ploeg.

Uiteindelijk zorgde Geraldo Alberto Antonio voor het slotakkoord, zodat Feyenoord na de nederlaag van PSV tegen NEC nu medekoploper is. De C’tjes komen dinsdagavond opnieuw in actie. In Venlo nemen zij het dan op tegen VVV C1.

Trainer Jeffrey Oost vond dat zijn ploeg een matte partij had gespeeld. ‘Er was vandaag te weinig strijd bij de jongens en het deed allemaal wat lauwtjes aan. Er hing een lichte matheid over de ploeg heen, dat moet dinsdag beter.’

Opstelling Feyenoord C1: De Jong; J. van Deelen (55' Van Beek), Van Oosten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen; Klaassen, J. Steenvoorden (42' Blokland), Van der Laan (50' Cornelissens); Geraldo, Achahbar, Agatowski (40' Woudenberg)

B2

MATIGE AFSLUITING OP VARKENOORD VOOR B2

Vrijdagavond versloegen de Rotterdammers versloegen op Varkenoord in hun laatste thuiswedstrijd ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht met 1-0. Aan die wedstrijd hoeven niet veel woorden vuil gemaakt te worden. De kampioen speelde matig en dankte de overwinning aan een alerte Anthony Velder. Na 19 minuten onderschepte hij een terugspeelbal en bracht hij de enige goal op het scorebord. ‘: Het was een moeizame wedstrijd wat te maken had met het slechte veld en weinig wedstrijdritme’,

aldus trainer Jan Gösgens. ‘Onze laatste wedstrijd was alweer vier weken geleden. Desalniettemin hadden we de wedstrijd met een grotere uitslag moeten winnen, maar de uitblinkende keeper van ASWH heeft ons wel van een aantal doelpunten afgehouden. Lekker was wel dat we weer eens een wedstrijd speelden.’

Feyenoord B2 – ASWH 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 19e min 1-0 Anthony Velder

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten, Yuel dos Santos Lopes, Henk Dijkhuizen, Matthew Steenvoorden (65e min Yorick van Deelen), Massaro Latuheru, Joshua Steenvoorden (40e min Jordy van Deelen), Anthony Velder (40e min Elvis Manu), Shane van den Engel, Parez Karim (57e min Geraldo Alberto Antonio), Kevin Jansen ( 57e min Robert Klaasen) en Tim Schoonheijm