BUIJS VERLIEST MET ALBLASSERDAM VAN JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen v.v. Alblasserdam met 0-4 gewonnen. De Rotterdamse beloftes scoorden tot de rust eenmaal uit een corner, maar liepen de tweede helft uit naar een forse overwinning. Bij Alblasserdam zat Danny Buijs op de bank als assistent-trainer. ‘Het was een bijzondere ervaring om eens tegen Feyenoord te spelen’, zei de middenvelder achteraf. ‘De wedstrijd was extra leuk omdat ik zelf dit seizoen een aantal keer met Jong Feyenoord heb meegespeeld.’
Volgens Buijs was er duidelijk sprake van een niveauverschil op het veld. ‘Vooraf dachten de spelers dat het wel mee zou vallen, maar aan het eind van de wedstrijd zag je er bij wijze van spreken vijf of zes omvallen. Ze zaten er doorheen omdat ze constant achter de bal aan moesten rennen.’

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een duel gespeeld tussen de D1 van Alblasserdam en de top van de E-jeugd van Feyenoord. ‘Voor deze club zijn dat soort wedstrijden geweldige ervaringen’, zegt Buijs. ‘Langs de kant zag je opa’s en oma’s met videocamera’s, daar kun je wel aan zien hoe bijzonder de avond was.’

De Feyenoorder gaf zijn team voorafgaand aan het duel nog een aantal tactische instructies mee. Zo waarschuwde hij de verdedigers om niet met zijn tweeën met de spits mee te lopen als hij diep zou gaan. ‘Dat had ik al een paar keer dit seizoen verkeerd zien gaan bij tegenstanders van Jong Feyenoord’, zegt Buijs. Toch kon hij niet voorkomen dat zijn ploeg uiteindelijk tegen een ruime nederlaag aanliep. ‘Maar met 4-0 kunnen we wegkomen, we hoeven ons er niet voor te schamen.’

Buijs, die als zijn tijd het toelaat zo vaak als mogelijk als assistent bij Alblasserdam aanwezig is, kon al met al terugkijken op een geslaagde avond. ‘Het ging vooral om de gezelligheid. Voor een amateurclub zijn dit geweldige wedstrijden. De tribunes zaten vol en de mensen waren lovend. Dat is hartstikke mooi voor Alblasserdam.’