FEYENOORD C1 PAKT TITEL

Feyenoord C1 heeft zaterdag de titel gepakt door op eigen veld RKC Waalwijk met 3-0 te verslaan. Door dat resultaat deden de uitslagen van concurrenten PSV en Willem II er niet meer toe. Gescoord werd er door Elvis Manu, Robert Klaassen en Geraldo Alberto Antonio.

Wegens familieomstandigheden kon trainer Jeffrey Oost niet aanwezig zijn bij de kampioenswedstrijd. John Lammers, de ex-voetballer die sinds vorige zomer de spitsentraining op de voetbalacademie voor zijn rekening neemt, nam de honneurs waar. Hij zag voorafgaand aan het duel gespannen gezichten in de kleedkamer. ‘We hebben daarom niet de aandacht gevestigd op het nakende kampioenschap, maar puur op de wedstrijd tegen RKC.’

Een gretig Feyenoord overrompelde de Brabanders vanaf de aftrap. Na twee minuten maakte Manu het de keeper zó lastig dat hij na het blokken van de uittrap de bal in het lege doel kon tikken: 1-0. Tien minuten later stuitte de diepgestuurde Jon-Joost Cornelissens op de RKC-doelman. Klaassen kreeg de bal voor zijn voeten en vergrootte de marge met een succesvolle lob: 2-0.

Na 25 minuten bekroonde Geraldo het uiterst succesvolle seizoen van Feyenoord C1 met een harde kopbal: 3-0. ‘Een voortreffelijke eerste helft’, roemde Lammers het spel van zijn ploeg. ‘Gedisciplineerd spelend bleven de jongens goed voetballen, op zoek naar een volgende treffer. De twee ballen op de paal en twee afgekeurde doelpunten geven aan dat de ruststand veel groter had kunnen zijn.’

Ook in de tweede helft hadden keeper Boy de Jong en zijn vervanger Roy Rondeltrap niet veel te doen. De Rotterdammers kregen nog enkele goede kansen maar hielden het bij drie treffers.

Lammers, die dit seizoen iedere wedstrijd van de C1 gezien heeft en de spelers doordeweeks traint op het aanvalsspel, had zaterdag woorden te kort voor de prestatie van het jonge elftal. ‘Ik ben enorm trots op de progressie die deze jongens hebben gemaakt. Er zat vandaag veel spanning op de wedstrijd, maar RKC had al snel door dat er hier niets viel te halen.’

Feyenoord speelt als kampioen van de 1e divisie B op zaterdag 7 juni om het Nederlands kampioenschap tegen de winnaar in de 1e divisie A: Ajax.