Fanshop
Fanshop

KONTERMAN, BRARD EN BRUNINGS OPENEN ABSEILSEIZOEN

Voormalig Feyenoord-spelers Bert Konterman, Stanley Brard en Peter Brunings hebben donderdagmiddag het abseil- en tokkelseizoen 2008 geopend, door vanaf honderd meter hoogte van de Rotterdamse Euromast te abseilen. Abseilen is afdalen aan een touw in verticale lijn, een discipline uit het bergbeklimmen. In het kader van het honderdjarig bestaan van Feyenoord koos de Euromast om hiervoor onder meer de drie oud-Feyenoorders uit te nodigen. Ook de zwarte zakenvrouw van 2007, Sherita Narain, en Marie-Thérèse Marcusse van Rotterdam Marketing gingen aan een touw naar beneden vanaf de mast.

Vooraf waren de Feyenoorders wel wat gespannen. Vooral toen eerst de twee vrouwen in het gezelschap, Narain en Marcusse, over de reling stapten. ‘Het duurt eigenlijk iets te lang’, zei een gespannen Stanley Brard, terwijl hij wat zenuwachtig over het balkon heen en weer liep. Bert Konterman had er meer vertrouwen in. ‘Dit is iets wat ik altijd al eens wilde doen. Het is voor mij de eerste keer op de Euromast en dan mag ik er gelijk van abseilen.’

Brard was uiteindelijk de eerste Feyenoorder die in een tuigje werd gehesen en over de balustrade klom. Ongeveer tien minuten later was hij vanaf het balkon op de Euromast met een touw naar beneden gezakt en had hij weer vaste grond onder zijn voeten. ‘Gaaf!’, was zijn eerste reactie. ‘Toen ik over de reling stapte twijfelde ik wel even, maar op een gegeven moment wordt het een eitje om te doen. Ik heb ervan genoten. Nu wil ik eigenlijk ook nog eens bungeejumpen.’

Konterman was al even enthousiast, toen hij beneden stond. ‘Het was vooral op het begin even spannend. Maar als je ongeveer twintig meter onderweg bent, krijg je de techniek echt door en weet je hoe je je handen moet gebruiken. Vanaf dat moment is het echt genieten. Ik heb zelfs nog naar vier meisjes gezwaaid die op de fiets voorbij kwamen.’ Brunings tot slot had het zo naar zijn zin, al bungelend aan het touw, dat hij eenmaal beneden direct weer de lift pakte om nogmaals te gaan.

Abseilen van de Euromast wordt ook wel een ‘vrije abseil’ genoemd: er is geen wand om de voeten tegen af te zetten. De Euromast is de enige plek in Europa waar abseilen op deze manier kan. Deelnemers hebben hierbij een uniek uitzicht over Rotterdam, waarbij bijvoorbeeld De Kuip duidelijk is te zien.

Feyenoord.nl geeft in samenwerking met de Euromast vijf abseils weg aan bezoekers van deze website. Wilt u in aanmerking komen om gratis van de Euromast te abseilen (normale prijs: 42,50 euro per persoon), beantwoord dan de volgende vraag:

In januari 2005 maakte een toenmalige speler van Feyenoord een fotoshoot voor de FR Casuals lijn op de Euromast en ook hij daalde abseilend af. Wie was dit?

Antwoorden kunnen tot vrijdag 23 mei ingestuurd worden naar prijsvraag@feyenoord.nl, onder vermelding van: Abseilen. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. Uit de goede antwoorden worden vijf winnaars getrokken. Zij ontvangen een waardecheque, waarmee ze eenmaal gratis van de Euromast kunnen abseilen. Minimum leeftijd: 18 jaar, ervaring is niet nodig.