OVERTUIGENDE OVERWINNING IN BRUNSSUM: 0-11

Feyenoord heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Limburg overtuigend gewonnen. De Rotterdammers kenden weinig problemen met de amateurs van BSV Limburgia: 0-11. Tininho maakte als gastspeler zijn rentree in het shirt van Feyenoord en luisterde zijn wedstrijd op met twee doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Nicky Hofs (3x), Theo Lucius (2x), Kevin Wattamaleo (2x), Michael Mols en André Bahia.

Wegens het ontbreken van ruim de helft van de selectie in verband met internationale verplichtingen en blessures, was Bert van Marwijk genoodzaakt in Limburg een beroep te doen op een handvol spelers van de beloften. Kevin Hofland, die deze week aan zijn enkel werd geopereerd en daardoor op krukken liep, was een van de spelers die niet in actie kwam, maar hij vertolkte desondanks een hoofdrol nog voordat er een bal had gerold. Hij werd voorafgaand aan de wedstrijd door de burgemeester van Brunssum tot ereburger van de Limburgse plaats benoemd.

De openingsfase van de wedstrijd was een stuk minder de moeite waard. Feyenoord creëerde met name via de snelheid van Andwelé Slory mogelijkheden, maar ging slordig met de kansen om. De twee doelpunten die in het eerste halfuur werden gemaakt, waren er daarom minstens een paar te weinig.

Bij beide treffers stond Nicky Hofs aan de basis. Na bijna tien minuten spelen ging hij neer in het strafschopgebied, waarna Lucius beheerst de bal vanaf zestien meter binnen schoot. Ongeveer een kwartier later zette Hofs zelf een actie op, die uiteindelijk vanaf dichtbij ingetikt kon worden door André Bahia: 0-2.

Pas in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Feyenoord echt op stoom. Het startschot werd gegeven in de dertigste minuut, toen de Rotterdammers twee keer binnen zestig seconden wisten te scoren. De eerste kwam tot stand via een knappe individuele actie van Michael Mols. Bij de aftrap die volgde werd de bal direct onderschept, waarna Kevin Wattamaleo aan het eind van de aanval stond: 0-4.

Het leek de definitieve genadeklap voor Limburgia, want in de slotfase van de eerste helft moest de ploeg nog vijf treffers incasseren. Gastspeler Tininho en Hofs schoten ieder tweemaal raak, Lucius tekende op slag van rust voor het slotakkoord.

De tweede helft kwam voor Feyenoord al even moeilijk op gang als de eerste. Ditmaal hadden de Rotterdammers er bijna een kwartier voor nodig om de ban te breken. Dat gebeurde door Wattamaleo, die voor de tweede keer op de avond een afstandschot via de binnenkant van de paal het doel in zag rollen. Hofs verdubbelde de score voor Feyenoord in de tweede helft zes minuten later, met een subtiele lob.

Het bleken direct de laatste wapenfeiten van de bezoekers te zijn. Het tempo ging in de slotfase van het duel aan beide kanten omlaag. Feyenoord kreeg nog wel kansen de voorsprong verder uit te bouwen, maar onder meer Hofs en de invallers Jordao Pattinama en Michael The hadden het vizier niet op scherp.

BSV Limburgia – Feyenoord 0-11

Scorverloop:

8’ 0-1 Lucius (pen.)