Fanshop
Fanshop

VAN MARWIJK TRAPT AF VOOR ACTIE UNICEF

Bert van Marwijk heeft dinsdag voorafgaand aan de training het startschot gegeven voor de actie ‘Oranje supporters voor Unicef’. Hij deed dat door samen met Heracles-voetballer Emmanuel Boakye een meterhoge bal in één van de doelen op het veld van De Kuip te schieten. Het was de aftrap voor een actie waarmee het supportersgezelschap ‘Heeren van Oranje’ geld op hoopt te halen voor Unicef in de aanloop naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Dit doen ze door oranje polsbandjes te verkopen. Het eerste exemplaar hiervan werd ook aan de trainer uitgereikt.

Er werd juist gekozen voor Van Marwijk om de actie te openen, omdat hij het Nederlands elftal als bondscoach naar dat eindtoernooi hoopt te leiden. ‘Wij hebben er 110 procent vertrouwen in dat hem dat lukt’, sprak Heeren van Oranje-voorzitter Jan Schefer.

Van Marwijk sprak van een geweldig initiatief. ‘Zelf ben ik ook eens in Zuid-Afrika geweest en daar heb ik wel het een en ander meegekregen van de onrusten die daar zijn. Vaak zie je dat juist kinderen daar de dupe van worden. Daarom denk ik dat zij ook de beste doelgroep vormen om geld voor op te halen.’Verder sprak Van Marwijk de wens uit dat hij graag eens terug zou keren naar Zuid-Afrika als het project is afgelopen, na het WK van 2010. ‘Of het geld nu naar onderwijs, een voetbalveld of andere accommodatie gaat: ik zou graag het project eens met eigen ogen bekijken.’De door de Heeren van Oranje in het leven geroepen Stichting Afrika 2010 hoopt in de aanloop naar het WK een bedrag van € 150.000,- op te halen. Met dit geld wordt een voetbalproject voor kansarme kinderen in Afrika gefinancierd.

De polsbandjes zijn te koop via www.stichtingafrika2010.nl en www.deheerenvanoranje.nl. De opbrengst komt geheel ten goede aan het voetbalproject.