NEDERLANDS ELFTAL NIET LANGS DENEN: 1-1

Het Nederlands Elftal heeft donderdagavond twee gezichten getoond in het oefenduel met Denemarken. In de eerste helft overtuigde Oranje met vlot combinatiespel, maar na de rust was het overwicht verdwenen.
Giovanni van Bronckhorst speelde de hele wedstrijd, Tim de Cler viel na ruim een uur in en Henk Timmer hield zijn trainingspak aan.

In een goed gevuld Philips Stadion (34.000 toeschouwers) begon Oranje voortvarend aan de op een na laatste testcase voor het EK. In de 29ste minuut was Van Nistelrooij het eindstation van een aanval die over veel schijven was gegaan. Dat de EK-ganger niet verder wegliep van Denemarken had het aan zichzelf te wijten, want kansen waren er voldoende.

Bondscoach Van Basten wisselde na de rust in totaal zes keer, wat de automatismen uit het spel van Nederland haalde. De bezoekers maakten na 56 minuten gelijk via Poulsen, omdat de defensie niet daadkrachtig ingreep. De mogelijkheden voor beide doelen waren na de 1-1 op een hand te tellen.

Zondag is Wales in De Kuip de volgende tegenstander.