Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FC ROTTERDAM WINT FEYENOORD SUPPORTERSTOERNOOI

De Kuip werd vrijdag bevolkt door ploegen met namen als Teletextsupporters, Ipipipi FC en The Lazy Bastards. Uiteindelijk was het een team met een minder tot de verbeelding sprekende naam die de bokaal opeiste. Het spel van winnaar FC Rotterdam sprak dat wel, want dat was bij vlagen betoverend. In de finale, die ze met 3-0 wonnen van NBSVV, was met name de laatste treffer oogstrelend. Financieel directeur Onno Jacobs had tegen het avonduur de eer om de prijs te overhandigen aan de zegevierende balartiesten.

Het Feyenoord Supporterstoernooi trapte vrijdag om elf uur af, zowel op Varkenoord als in De Kuip. Vanaf dat moment werd er in acht poules gestreden om plaatsbewijzen voor de achtste finales. De nummers één en twee gingen door in poules van vijf. Opvallend was dat de latere winnaar FC Rotterdam niet als eerste eindigde in de poule. Spijkenisse was in de eerste wedstrijd meteen met 1-3 te sterk. Vanaf dat moment was FC Rotterdam overigens wel warm gedraaid. Daarna werden alle wedstrijd gewonnen. Spijkenisse strandde uiteindelijk in de kwartfinale tegen Calcio Nijkerk.Ook verliezend finalist NBSVV eindigde niet als winnaar in de poule. Groepswinnaar Scherpenzeel was in een onderling duel met 0-2 te sterk. Het toernooi eindigde teleurstellend voor Scherpenzeel. In de achtste finales was Old School Feyenoord na strafschoppen te sterk.

De ploegen die voorafgaand zo tot de verbeelding spraken met aparte namen, deden voetballend weinig van zich spreken. Old and Young Boys, Ipipipi FC, Teletextsupporters, Geen woorden maar Daden en Comedy Explosion streden voor wat ze waard waren, maar het was helaas niet genoeg om de poulefase te overleven. Het kon de pret desondanks niet drukken.