FEYENOORD C1 MOET KAMPIOENSCHAP AAN AJAX LATEN

De C1 van Feyenoord, dit seizoen kampioen in de 1e divisie B, nam het zaterdag op tegen de winnaar van de A-divisie: Ajax. De ploegen streden om het landskampioenschap en het werd een doelpuntrijke wedstrijd. De Amsterdammers gingen er met de titel vandoor: 6-3.

Ajax was in de eerste helft uitermate effectief. De ploeg benutte de kansen en halverwege was de tussenstand 4-0. Feyenoord had tien minuten nodig om wakker te worden maar kreeg na de 2-0 diverse kansen om terug in de wedstrijd te komen. Vooral Elvis Manu werd enkele malen gevaarlijk, maar een doelpunt was hem niet gegund. Een inzet van Jon-Joost Cornelissens werd van de doellijn gehaald.

Na de rust nam Ajax weer het initiatief en was het met een schot op de lat dichtbij 5-0. Invaller Kyle Ebecilio maakte niet veel later namens Feyenoord de 4-1. Nadat Ajax weer verder weg was gelopen zorgde Manu voor 5-2. Ajax prikte er vervolgens nog een zesde bij, waarna Matthew Steenvoorden het laatste doelpunt van de middag mocht maken: 6-3.

‘Ik kan de spelers vandaag niets verwijten, op de zwakke openingsfase na’, keek trainer Jeffrey Oost terug op het doelpuntenfestival. ‘We waren niet superscherp, maar we hebben Ajax toch vooral na rust voldoende tegenstand geboden. We kunnen terugkijken op een succesvol seizoen, waar we vooral in de tweede competitiehelft veel progressie geboekt hebben.’