Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL X: MAART

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere keer wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 10: de maand maart, waarin bekend wordt dat Bert van Marwijk bondscoach van het Nederlands elftal wordt.
MAART: VAN MARWIJK MAAKT VERTREK BEKEND

Feyenoord is haar trainer definitief kwijt. In maart wordt bekend dat Bert van Marwijk bondscoach van het Nederlands elftal wordt. Een eervolle overstap voor de trainer, maar ook voor Feyenoord. Voor de vierde keer in de honderdjarige historie levert de club een oefenmeester aan Oranje.

Ondertussen zit het de ploeg van Van Marwijk niet mee in de competitie. Feyenoord speelt bij vlagen goed voetbal, maar in maart wordt dat maar mondjesmaat beloond. De Rotterdammers spelen lang voor de winst tegen NEC, dat zich naar een 1-3 zege countert.De wedstrijden die volgen heeft Feyenoord meer geluk. AZ wordt in Alkmaar met 0-1 verslagen. De wedstrijd staat voor zaterdag gepland, maar vanwege politiestakingen moet er opnieuw worden uitgeweken naar een nieuwe datum. Die wordt snel gevonden, AZ-Feyenoord wordt vier dagen later al afgewerkt. Feyenoord komt in de slotfase hevig onder vuur te liggen, maar de treffer van De Guzman blijkt beslissend.

Zonder Roy Makaay, die tegen AZ zijn enkelband scheurt, maar met smaakmaker Mols wordt VVV in De Kuip opzij gezet. De Venloërs komen na de schitterende 1-0 van Luigi Bruins nog wel langszij, maar de thuisploeg drukt de Limburgse hoop op een goed resultaat snel de kop in. Van Bronckhorst en Mols maken er voor rust nog 3-1 van. Nuri Sahin is in de tweede helft het eindstation van de laatste doeltreffende aanval.


Als ook het verrassend sterk presterende NAC Breda de dinsdag erop aan de zegekar wordt gebonden en Feyenoord de finale van het bekertoernooi bereikt, is er plaats voor euforie. Mols opent de score en Denny Landzaat maakt er met fabelachtig schot 2-0 van.Maar zoals wel vaker dit seizoen wordt de euforie net zo snel de kop weer ingedrukt. Dat is zuur, want uit bij Sparta verdient Feyenoord het te winnen. De ploeg creëert massa’s kansen, maar schuttert in de aanvalslinie. Maar de nederlaag is ook voor een groot deel te wijten aan arbitrale dwalingen. Zo kent arbiter Dick Jol de 1-1 van Nourdin Boukhari toe, terwijl de Marokkaan de bal overduidelijk met de hand mee neemt. Bij een 2-2 stand keurt Jol een loepzuivere treffer van Luigi Bruins af.Een week later speelt Feyenoord opnieuw niet slecht tegen NAC Breda. Leroy Fer opent de score. Het is zijn eerste treffer in dienst van Feyenoord. Lang genieten kan hij er niet van, want de Bredanaars halen het optimale rendement uit de kansen die ze krijgen. Binnen no-time kijkt Feyenoord tegen een achterstand aan. Na rust wordt de jacht op de gelijkmaker ingezet, maar daarbij loopt Feyenoord in de val bij de Bredase counterploeg. Matthew Amoah maakt er 3-1 van.Ook in maart:
* Selectie, technische staf en directie bezoeken de première van de eerste jubileumshow ‘Hand in Hand’ * Jonathan de Guzman scoort tweemaal tijdens zijn debuut voor Jong Oranje, in de wedstrijd tegen Jong Estland * De enkelblessure die Roy Makaay oploopt in de wedstrijd tegen AZ, houdt hem tot het eind van de competitie aan de kant *

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat vanaf heden in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.