Fanshop
Fanshop

VOORVERKOOP JOHAN CRUYFF SCHAAL START OP 12 JULI

De voorverkoop voor de wedstrijd Feyenoord – PSV om de Johan Cruyff Schaal start voor Feyenoord-supporters op zaterdag 12 juli. Het duel wordt op 23 augustus aanstaande in de Amsterdam Arena gespeeld. Voor Feyenoord-supporters geldt voor deze wedstrijd verplicht combivervoer per trein.
De KNVB heeft aan Feyenoord-supporters 10.000 kaarten toegezegd. Feyenoord heeft de KNVB laten weten dat het voor de club onverantwoord en onhaalbaar is om per trein 10.000 mensen te vervoeren. Dit zou betekenen dat duizenden mensen uren voor aanvang en na afloop van de wedstrijd in het stadion ‘opgehouden’ moeten worden.
 
Feyenoord is van mening dat bij een dergelijke regeling vier á vijf treinen van 800 supporters het maximaal haalbare is. De KNVB en de Gemeente Amsterdam hebben Feyenoord laten weten een alternatieve vervoerswijze pas in overweging te willen nemen wanneer Feyenoord meer dan 6.400 kaarten met verplicht treinvervoer verkoopt. Zelfs dit aantal acht Feyenoord vanuit menselijke en organisatorische overwegingen onhaalbaar.
 
Op 12 juli 2008 gaan in eerste instantie 2.400 kaarten in de verkoop. Alleen de houders van een Diamond-, Gold- of Silvercard kunnen vanaf dat moment kaarten kopen. Afhankelijk van de belangstelling zal Feyenoord besluiten of meer treinen worden ingezet. Vanaf 26 juli worden ook reguliere seizoenkaarthouders in de gelegenheid gesteld een kaart te kopen.
 
Kaarten worden op treinnummer verkocht. Dat betekent dat supporters kunnen kiezen hoe laat ze willen vertrekken. Uitgaande van de reguliere tijdsplanning van de NS zal dit betekenen dat trein 1 zal vertrekken bij het station van De Kuip omstreeks 16.00 uur, trein 2 omstreeks 15.30 uur en trein 3 rijdt rond 15.00 uur (dit geheel onder voorbehoud van de NS-planning). Bij het omwisselen bij De Kuip zal een treinkaart voor de terugweg worden verstrekt.