Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

‘MOOI OM 100 JAAR VREUGDE EN VERDRIET GEBUNDELD TE ZIEN’

Het Jubileumboek is officieel gepresenteerd. Yvonne Senn van Basel, moeder van het in 1989 vermoorde Feyenoord-talent Jeffrey, nam het eerste boek in ontvangst uit handen van Coen Moulijn. Zij deed dat onder toeziend oog van een aantal grote namen uit de voetbalwereld met een link naar Feyenoord. Zo waren onder meer Leo Beenhakker, Bert van Marwijk, Wim van Hanegem, Pierre van Hooijdonk en Coen Moulijn aanwezig.

Het was maar een greep van het aantal prominenten dat zich dinsdagmiddag op de tweede verdieping van het Maasgebouw verzamelde. De directie, Raad van Commissarissen, vooraanstaande sportjournalisten van alle grote kranten, VI’s hoofdredacteur Johan Derksen, oud-spelers als Gerard Kerkum, Theo van Duivenbode, Kees van Wonderen, Cor van der Gijp, Eddy Pieters Graafland: allen waren afgekomen op het moment waarop het met bombarie aangekondigde Jubileumboek zijn levenslicht zou zien. Geen van allen werd teleurgesteld. Tijdens de presentatie was geen wanklank te horen over het unieke document van bijna 650 pagina’s met een gewicht van ruim 4,5 kilo.



Nadat Yvonne Senn van Basel in gezelschap van haar zoon Patrick Dullemen het boek in ontvangst had genomen, een dankwoord en een compliment (‘mooi dat honderd jaar vreugde en verdriet hierin zijn gebundeld) had uitgesproken, benutte presentator Koos Postema de mogelijkheid om ook Moulijn het Jubileumboek te overhandigen. Daarna nodigde Postema drie Feyenoorders uit naar voren te komen. Als eerste Fred Blankemeijer, de senior-manager die versmolten is met Feyenoord en door Postema ‘het geweten van de club’ werd genoemd. Daarna Henk van der Stoep, de clubarchivaris die een belangrijke bijdrage leverde bij de totstandkoming van het Jubileumboek. En tot slot Giovanni van Bronckhorst. Symbolisch kreeg hij het boek uit handen van een ander kind van Varkenoord, een zesjarig talentje die ooit hoopt in de voetsporen te treden van Feyenoords aanvoerder.



Postema had daarvoor al zijn bewondering voor het Jubileumboek uitgesproken. Hij roemde behalve de compleetheid van het boek en de aansprekende verhalen eveneens de foto’s die een eeuw Feyenoord op geslaagde wijze in beeld brengen. Tot slot had de spreker nog een prettige mededeling voor alle oud-spelers, al dan niet aanwezig. Zij krijgen allemaal het officiële Feyenoord Jubileumboek. Supporters moet daar nog enkele dagen op wachten. Op zaterdag, als Feyenoord exact honderd jaar bestaat, is het boek voor het eerst te koop.