TALENTEN BOUWEN SCORE UIT IN TWEEDE HELFT: 1-9

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding met afgetekende cijfers gewonnen. In het Zeeuwse Kloetinge werd het combinatie-elftal Groot Goes verslagen: 1-9. Pas in de tweede helft, toen Gertjan Verbeek een elftal vol talenten het veld in stuurde, werd de productie uitgebouwd. Luis Pedro (3 treffers), Michal Janota (2x) en Kelvin Leerdam (2x) onderscheidden zich. De andere doelpunten kwamen op naam van Karim El Ahmadi en Luigi Bruins.

Feyenoord creëerde zich handenvol kansen in de beginfase, maar de vertaling naar treffers kwam maar mondjesmaat op gang. Want voor El Ahmadi er na 22 minuten 1-0 van maakte, was er een stortvloed aan kansen aan vooraf gegaan. Kermit Erasmus was meer dan eens het eindstation van een aanval, maar een doelpunt leverde het niet op. Toch was het spel van de jonge Zuid-Afrikaan als verwachtingsvol te kwalificeren. In alle situaties hield hij oog voor spelers die er beter voor stonden.

Ook Slory had een aantal prima mogelijkheden, net als Serginho Greene en André Bahia. Doelman Jacco van de Schee wist zich te onderscheiden met een aantal sterke reflexen. Pas bij de intikker van El Ahmadi -de poging van Landzaat wist hij een seconde eerder nog te keren- moest hij capituleren. Dat moest hij kort erna ook toen Luigi Bruins inkopte. De aanvalsdrift was vanaf dat moment bekoeld. Groot Goes kon er in de 38ste minuut van profiteren via Dennis Weijers, die na knullig verdedigen de 1-2 maakte.

Met elf nieuwe en vooral jonge spelers verscheen Feyenoord na rust aan de aftrap. Symbolisch voor het weinige aantal lentes dat de spelersgroep gemiddeld telde, was het feit dat de nog steeds minderjarige Georginio Wijnaldum de aanvoerdersband droeg.

Voor het elftal was het een goed moment om de potentie te tonen. De spelers slaagden daar wonderwel in. De thuisploeg werd ver naar achter gedreven en incasseerde snel na rust twee treffers. Pedro en Leerdam zorgden na een uur voetbal voor de 1-4 tussenstand.

De mooiste treffer kwam op naam van Pedro. De aanvaller wist de steekpass van Wijnaldum tussen twee verdedigers in te controleren en wist de bal al vallend voorbij de doelman in de uiterste hoek te frommelen. Het leverde hem een daverend applaus van de vele honderden aanwezigen: 1-5.

Het verzet was vanaf dat moment definitief gebroken. De moe gespeelde verdedigers moesten binnen enkele minuten ook nog de 1-6 van Leerdam en 1-7 van Janota dulden. Daarmee stond de einduitslag nog niet op het scorebord, want de enthousiaste Janota maakte er ook nog 1-8 van. Man van de wedstrijd werd uiteindelijk Pedro, die vlak voor tijd een prima optreden bekroonde met zijn derde treffer. Daarmee werd hij topscorer van de avond.

Groot Goes – Feyenoord 1-9

22’ 0-1 El Ahmadi
25’ 0-2 Bruins
38’ 1-2 Weijers
56’ 1-3 Pedro
60’ 1-4 Leerdam
69’ 1-5 Pedro
73’ 1-6 Leerdam
76’ 1-7 Janota
82’ 1-8 Janota
87’ 1-9 Pedro

Opstelling Feyenoord
Eerste helft:
Darley; Buijs, Bahia, Lensky; Landzaat, Greene, Bruins, El Ahmadi; Slory, Erasmus en De Guzman.
Tweede helft: Kostas; Harrisson, Leerdam, Nieveld, Nelom; Ramsteijn, Hofs, Tiendalli; Pedro, Wijnaldum en Janota.