Fanshop
Fanshop

SELECTIE MET TROFEEËN OP DE FOTO

De Feyenoord-selectie is vrijdagochtend op het trainingsveld voor De Kuip met de belangrijkste trofeeën uit de clubgeschiedenis op de foto gegaan. Vanwege het honderdjarig bestaan werden voor de spelers en technische staf de Europa Cup 1, een UEFA Cup, een kampioenschaal en een KNVB beker opgesteld. Voor de internationals Henk Timmer, Tim de Cler en Giovanni van Bronckhorst betekende het maken van de selectiefoto tevens hun terugkeer bij de groep. Jacob Lensky was ziek, waardoor zijn plaats op de teamfoto werd ingenomen door Norichio Nieveld.
De selectiefoto, waarop de spelers in thuistenue te zien zullen zijn, werd op twee manieren gemaakt. In eerste instantie werd de groep geflankeerd door twee auto’s van autosponsor Toyota. Hierna werden deze auto’s weggereden en kon de traditionele groepsfoto gemaakt worden.

Nadat ongeveer tien fotografen de volledige selectie hadden vastgelegd op de gevoelige plaat, stelden spelers en staf zich in een lange rij naast elkaar op, zodat de fotografen de mogelijkheid kregen om individuele portretten te maken.