Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

CLUBICONEN TONEN EUROPESE BEKERS

Zes legendarische spelers hebben tijdens de Jubileumdag de drie Europese bekers van Feyenoord nog eenmaal aan het publiek laten zien. Ove Kindvall en Henk Schouten droegen de Europa Cup 1 uit 1970 De Kuip in, Coen Moulijn en Joop van Daele brachten de Wereldcup uit hetzelfde jaar mee, terwijl Pierre van Hooijdonk en Kees van Wonderen nog eenmaal de UEFA Cup uit 2002 lieten zien. De zes konden rekenen op een groot applaus van de supporters. Kindvall: ‘Het voelt weer even als in 1970, prachtig!’
Op deze manier werd op de Jubileumdag stilgestaan bij de grootste successen uit de historie van Feyenoord.





Dat historische gevoel was even daarvoor al aangewakkerd door de Jubileumsingle ‘Feyenoord voor Altijd’ die Lee Towers live ten gehore had gebracht. In het nummer bezingt hij de geschiedenis van Feyenoord, van het moment dat de bal begon te rollen tot het heden.



Eerder hadden enkele honderden van de jongste Feyenoord-supporters het veld al in hun bezit gekregen. Op opzwepende Feyenoord-muziek kwamen ze het veld oprennen, waar ze met gedans en gespring voor een vrolijke sfeer zorgden.



Later tijdens de middag werden ook tientallen oudere supporters bij de festiviteiten op het veld betrokken. Terwijl Suzanne van theatervoorstelling Hand in Hand a cappella Mijn Feyenoord zong, droegen zij verschillende grote Feyenoord-vlaggen het veld op.



Een van de letterlijke hoogtepunten van de Jubileumdag was de ‘Rocketman’. Gestoken in Feyenoord-shirt vloog hij met jetpack op zijn rug een rondje voor het publiek langs door het stadion.



Het stadionprogramma werd afgesloten door een bijzondere duo-optreden. Lee Towers, die het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ introduceerde bij Feyenoord, kwam samen met de bedenker van het lied, Gerry van Gerry and the Pacemakers, het veld op. Het lied werd vervolgens luidkeels meegezongen door het legioen. De handen van de supporters gingen daarna nog eenmaal op elkaar, toen de selectie een afsluitende ronde over het veld liep.



Na afloop van het stadionprogramma, verplaatste de selectie zich naar buiten, waar in de verschillende hoeken van het stadionterrein speciale plekken waren ingericht voor handtekeningensessies.