Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD VERSLAAT HOOFDKLASSER DOTO: 2-3

Jong Feyenoord heeft woensdag de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser DOTO met 2-3 gewonnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor stond bij rust nog met 2-1 achter, maar zette dat in de tweede helft recht. Timon van Leeuwen, Michel Poldervaart en Kermit Erasmus zorgden voor de doelpunten aan Rotterdamse zijde.

Feyenoord trad woensdagavond aan met een gemengd elftal van spelers uit de beloften en uit de selectie. Zo kwamen op het drukbezochte veld in Abbenbroek diverse spelers in actie die afgelopen week nog mee waren op trainingskamp in Oostenrijk, te weten Darley, Norichio Nieveld, Manteiga, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Kermit Erasmus.



Trainer Pastoor zag zijn ploeg over de hele wedstrijd gezien veel kansen creëeren, maar tegelijk had hij ook wat puntjes van kritiek. ‘In het positiespel moeten we nog iets dynamischer worden, dat wil zeggen dat de passing sneller moet en er beter vrij gelopen kan worden. Ook kunnen we bij balverlies wat sneller druk zetten.’



Tegelijk besefte hij ook dat de beloften nog maar kort als aparte groep onderweg zijn. ‘Ik ben daarom blij dat ik al wat verbetering daarin zie bij de spelers. Het is in ieder geval heel erg positief en prettig dat de speler honderd procent inzet tonen tijdens trainingen en wedstrijden. Dat is de enige manier om verder te komen en beter te worden.’



Volgende week dinsdag staat de eerstvolgende oefenwedstrijd voor de beloften op het programma. De eerste serieuze test voor Jong Feyenoord volgt op 18 augustus, als het bekerduel met NAC wordt gespeeld. Een week later, op 25 augustus, trapt de competitie af met een uitwedstrijd tegen Jong Ajax.