Fanshop
Fanshop

TOTTENHAM HOTSPUR WINT JUBILEUMTOERNOOI

Tottenham Hotspur heeft het Jubileumtoernooi op haar naam geschreven. De Engelsen wonnen ook hun tweede wedstrijd. Borussia Dortmund werd met 3-0 verslagen. Darren Bent, Giovani en Jamie O’Hara maakten de treffers. Ex-Feyenoorder Nuri Sahin werd halverwege de tweede helft in het veld gebracht bij Borussia. Feyenoord speelt om 20:00 uur de afsluitende wedstrijd van het toernooi tegen Celtic.
Overtuigend was het spel van Tottenham vrijdag niet geweest. Toch wisten de Londenaren er drie punten mee te pakken. Zondagavond stond al snel vast dat Spurs opnieuw met de overwinning aan de haal ging. Dit keer werd dat wel gekoppeld aan een sterke vertoning. Daarmee kroonde de ploeg van trainer Juande Ramos zich tot terechte winnaar.

De basis voor de zege werd na negen minuten gelegd. Darren Bent, ook al trefzeker tegen Celtic, werd weinig in de weg gelegd om zich in scoringspositie te manoeuvreren. Zijn venijnige schot liet doelman Marc Ziegler kansloos: 1-0.

Vanaf dat moment was er geen vuiltje aan de lucht voor de Engelsen. Borussia probeerde het wel, maar er was geen doorheen komen aan. Eén keer lukt het wel. Dat was toen Nelson Valdez de bal magnifiek mee nam met de borst en de verdediging zo te slim af was. Gomes hoefde niet in actie te komen bij het schot dat net naast rolde.In de tweede helft kwam het krachtsverschil nog duidelijker in de score tot uiting. Giovani nam na 54 minuten een dieptepass handig mee en werkte de bal achter Ziegler: 2-0. Borussia maakte in het restant nog bijna aan de aansluitingstreffer, maar Gomes keerde de schoten van Klimowicz en invaller Nuri Sahin. In plaats van 2-1 werd het in de slotminuten via O’Hara nog 3-0.

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund 3-0

Scoreverloop:
9’ 1-0 Bent
54’ 2-0 Giovani
87’ 3-0 O’Hara

Geel: Owomoyela, Hajnal, Klimowicz

Opstellingen
Tottenham Hotspur:
Gomes; Zokora, Huddlestone, Dawson, Gilberto; O’Hara, Jenas (71’ Smith), Bale (46’ Berbatov), Bentley (62’ Gunter); Giovani en Bent (46’ Lennon).
Borussia Dortmund: Ziegler; Owomoyela, Subotic, Hummels (71’ Tinga), Schmelzer; Federico (82’ Hille), Kringe, Kruska, Hajnal (59’ Sahin); Petric en Valdez (59’ Klimowicz).