HOFLAND MAAKT RENTREE IN MAASSLUIS

Kevin Hofland heeft vrijdagavond voor het eerst deze voorbereiding speelminuten gemaakt. In de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis, die eindigde in 0-7, kwam de verdediger de hele eerste helft in actie. Hofland had voorgaande duels moeten missen, wegens het herstel van een operatie aan zijn enkel. De doelpunten in Maassluis kwamen op naam van Diego Biseswar (2x), Michal Janota, Leroy Fer, Denny Landzaat, Ron Vlaar en Luigi Bruins. Ook Jon Dahl Tomasson maakte zijn rentree, nadat hij in de wedstrijd tegen FC Dordrecht een bilspierblessure had opgelopen.
Feyenoord mocht bij rust tevreden zijn over het vertoonde spel, hoewel dat in de score nog niet helemaal tot uitdrukking was gekomen. De Rotterdammers hadden de voorgaande 45 minuten Excelsior Maassluis vrijwel constant onder druk gehouden, maar verzuimden om dit te bezegelen met een grote score.

Dit had deels te maken met een gebrek aan geluk in de afwerking. Zo schoot Kermit Erasmus van dichtbij op de binnenkant van de paal, kopte Kevin Hofland een corner nipt over en lag de doelman op slag van rust in de weg op een intikker van Georginio Wijnaldum.

Opvallend was dat de schoten die wel doel troffen in de eerste helft, allen van grote schoonheid waren. Met name de eerste treffer was er een om in te lijsten. Diego Biseswar startte even over de middenlijn een solo, die pas eindigde nadat hij doelman Van de Velde voorbij was gelopen: 0-1.

Voor Biseswars tweede doelpunt van de avond was minder individuele klasse nodig, al was de voorbereiding er niet minder fraai om. Erasmus liep zich na ruim een half uur spelen knap vrij en werd in de diepte aangespeeld. De Zuid-Afrikaan stormde op hoge snelheid richting doel, waarna hij met een breedtepass de keeper omspeelde. Daar stond Biseswar klaar om binnen te tikken: 0-3.

Een minuut eerder had Michal Janota met enig geluk de 0-2 op het scorebord gezet. De snelle flankspeler werd met een handige doorsteekpass aangespeeld door Nicky Hofs, maar leek de bal niet onder controle te krijgen. Omdat de keeper vervolgens niet helemaal scherp was, kon Janota de bal alsnog over de lijn werken.

Na rust wist een vrijwel geheel gewijzigd elftal van Feyenoord de verhoudingen op het veld wat beter te vertalen in de score. Zo had de ploeg al binnen twintig minuten de productie verdubbeld.

Leroy Fer had de bal even na rust voor het intikken, op aangeven van Michael Mols, terwijl Denny Landzaat even later met een geplaatst schot de marge verder vergrootte. Ron Vlaar kopte daarna met zijn eerste doelpunt van de voorbereiding de 0-6 op het scorebord.

Jon Dahl Tomasson, die voor het eerst sinds het duel met FC Dordrecht weer in actie kwam, raakte in de tussentijd nog de paal, maar de eindstand werd uiteindelijk met wat geluk bepaald door Luigi Bruins. De middenvelder nam plaats achter een vrije trap vanaf een meter of twintig en zag zijn schot aangeraakt worden door een speler in de muur. Hierdoor stond de doelman op het verkeerde been, waarna de bal recht door het midden in het doel verdween: 0-7.

Excelsior Maassluis – Feyenoord 0-7

16’ 0-1 Biseswar
34’ 0-2 Janota
35’ 0-3 Biseswar
48’ 0-4 Fer
55’ 0-5 Landzaat
67’ 0-6 Vlaar
72’ 0-7 Bruins

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft:
Ekramy; Buijs, Nieveld, Hofland, Wattamaleo; Wijnaldum, Hofs, Manteiga, Janota; Erasmus en Biseswar.
Tweede helft: Ekramy; Greene, Vlaar, Bahia, De Cler; Landzaat, Bruins, Van Bronckhorst, Fer; Mols en Tomasson.