Fanshop
Fanshop

VOORVERKOOP HERACLES-FEYENOORD START 20 AUGUSTUS

De voorverkoop voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2008/2009 start op woensdag 20 augustus. Feyenoord opent de competitie op zondag 31 augustus aanstaande in Almelo tegen Heracles.
Dat de verkoop later begint dan was gepland heeft verschillende oorzaken. Voornaamste reden is dat Feyenoord en de Gemeente Almelo het in eerste instantie niet eens waren over de vervoersregeling. Vorig seizoen kon de politie Twente ternauwernood een confrontatie tussen aanhangers van FC Twente en Feyenoord in Enschede voorkomen. Hoewel de supporters die de wedstrijd in Almelo bezochten hier geen enkel aandeel in hadden, wilde de Gemeente Almelo alle supporters verplichten om per bus naar de komende wedstrijd te reizen.
 
Feyenoord had juist gerekend op een verdere versoepeling van de vervoersregeling, omdat haar aanhang zich in haar ogen wederom keurig had gedragen. Uiteindelijk werd eenzelfde regeling als vorig seizoen overeengekomen.
 
Die regeling houdt in dat supporters de keuze hebben om per bus vanaf Rotterdam of Hengelo (parkeerterrein Makro) te reizen, of te kiezen voor een autocombi vanaf Hengelo. In het laatste geval geldt weer een beperking van vijftig auto’s, hetgeen betekent dat zich in elk voertuig minimaal vier supporters dienen te bevinden.
 
Aan elke regeling is een aparte prijs gekoppeld. Zo kost een combikaart vanaf Rotterdam € 34,00 en moet voor een busreis vanaf Hengelo € 30,00 betaald worden. Reizen per autocombi vanaf Hengelo kost € 28,50. Het geringe verschil tussen bus- en autocombi kent als oorzaak de 40 procent korting die wordt verleend op een toegangskaart wanneer per bus wordt gereisd.
 
Informatie over de voorverkoop van deze wedstrijd staat elders op deze website vermeld.
Supporters die een kaart voor de wedstrijd kopen ontvangen in de week voor de wedstrijd een infomail van Feyenoord met alle bijzonderheden, zoals vertrektijden e.d.