Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD WINT LAATSTE OEFENWEDSTRIJD: 0-4

Jong Feyenoord heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 0-4 gewonnen van vierdeklasser v.v. Oude Maas. In Poortugaal zorgden Timon van Leeuwen, Jordao Pattinama en de twee testspelers Kamohelo en Breno voor de doelpunten. Trainer Alex Pastoor toonde zich achteraf tevreden over het vertoonde spel, maar zag dat Jong Feyenoord niet optimaal met de kansen om was gegaan.
 
Feyenoord wist wel degelijk een hoop kansen te creëren tegen de amateurclub, maar was niet erg zorgvuldig in de afronding. ‘Het is inherent aan het voetbal dat kansen worden gemist’, zei Pastoor, ‘maar het gaat ook om de manier waarop dat gebeurt.’ De trainer zag zijn spelers geregeld in scoringspositie komen, waar ze vervolgens niet de juiste beslissing maakten. ‘Bij dat soort kansen hoop ik een soort gretigheid te zien in plaats van afwachtendheid.’
 
 
 
Desondanks was de trainer in grote lijnen tevreden over het spel van zijn ploeg, waarin met name met de instelling niets mis was. Volgens Pastoor hadden zijn spelers er alles aan gedaan om de vooraf gemaakte afspraken na te komen.
 
 
Aanstaande maandag volgt de eerste echte krachtmeting voor de Rotterdamse beloften. Dan staat het bekerduel met Jong NAC op het programma. ‘Het is lastig om een inschatting te maken hoe we er nu echt voorstaan’, aldus Pastoor. ‘Over het algemeen ben ik heel tevreden over de afgelopen 3,5 weken, waarin hard is gewerkt. Maar die periode is te kort om over een volledige voorbereiding te kunnen spreken. Wat dat betreft gaat de voorbereiding voor de spelers, bijvoorbeeld wat betreft fysiek en tactiek, de eerstvolgende wedstrijden voor ons nog gewoon door.’
 
Opstelling Jong Feyenoord:
Toonen; Van Stee (46’ Monteiro), Barends, Nieveld (46’ Saidi), Derijck: Wattamaleo (46’ Manteiga), Kobussen (46’ Kamohelo), Poldervaart, Janota (46’ Van Leeuwen); Pattinama (46’ Breno) en Schet.