Fanshop
Fanshop

‘GALA VAN DE EEUW’ DOET NAAM EER AAN

Feyenoord heeft een gedenkwaardige editie van het jaarlijkse Unicef Gala achter de rug. Wegens het honderdjarig bestaan van de club werd het evenement ten bate van Unicef voor één keer omgedoopt tot ‘Gala van de Eeuw’ en zondagavond bleek waarom die naam was gekozen. Het gala was in al haar facetten grootser dan normaal. Dit bleek bijvoorbeeld alleen al uit de locatie. Voor één keer was niet het Hulstkampgebouw, maar een schitterend ingerichte tent op de middenstip van De Kuip het toneel van het gala. Hoeveel de avond heeft opgeleverd voor het goede doel wordt later bekend gemaakt.
 
Vanaf half zes stroomde de tent op de middenstip vol met bijna 650 gasten, onder wie directie, selectie en technische staf van Feyenoord. Zij schoven aan bij in totaal 55 tafels, waaraan gedurende de avond een luxe viergangen diner werd geserveerd door onder meer topkok Herman den Blijker. Hij had speciaal voor het gala een dessert in de vorm van een kuipje bedacht. ‘Dit is fantastisch om te doen’, zei hij. ‘In mijn eigen stad, voor een goed doel en ik zie Feyenoord ook wel als mijn club.’
 
 
Het programma werd rond kwart voor acht officieel afgetrapt met een openingswoord van de voorzitter van de Raad van Commissarissen Dick van Well en aansluitend een interview met Geert Jansen, de voorzitter van de Raad van Toezicht van Unicef. Beiden benadrukten de waarde van de samenwerking tussen Feyenoord en Unicef, die onder meer tot uitdrukking komt middels een jaarlijks gala.
 
 
De muziek op de avond werd verzorgd door topartiesten als Trijntje Oosterhuis en Ernst Daniël Smid. Ook was er een hoofdrol weggelegd voor Suzanne Bruning, die evenals op de Jubileumdag een indrukwekkende versie van ‘Mijn Feyenoord’ ten gehore bracht.
 
 
Spelers en trainers genoten verdeeld over de 55 tafels met volle teugen van het programma en het diner. ‘Vorig jaar heb ik het gala voor het eerst meegemaakt en daardoor verheugde ik me echt op deze avond. We hebben het echt naar ons zin’, zei Roy Makaay, die samen met zijn vrouw Joyce aanwezig was.
 
 
Naast alle directieleden, spelers en trainers, waren ook diverse prominenten als Koos Postema, Pierre van Hooijdonk, Ivo Opstelten en Cor van der Gijp aanwezig. ‘Het is een schitterende avond’, zei Van der Gijp. ‘Het lijkt wel een soort reunie, ik zie hier zoveel oude makkers. Maar het mooiste is natuurlijk dat het allemaal voor het goede doel is.’
 
 
Gerard Meijer, die zijn vijftigste seizoen als verzorger ingaat bij Feyenoord, werd extra in het zonnetje gezet. Hij werd door Koos Postema op vermakelijke wijze geinterviewd over de afgelopen vijftig jaar. ‘Ik begon hier voor 75 gulden, maar het ging ook helemaal niet om het geld’, zei Meijer. ‘Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad en zou dit werk zo nog honderd jaar willen doen.’
 
 
Na een feestelijke afsluiting met een groots vuurwerk en muziek van Swinging piano’s, verlieten alle gasten van het Unicef gala 2008 rond middernacht De Kuip, waar iedereen een fles champagne mee naar huis kreeg. Maar veel belangrijker dan dit tastbare bewijs van dank, was de gedachte dat met het schitterende bedrag dat werd opgehaald mooie dingen verwezenlijkt kunnen worden door Unicef.