B1 BESLUIT BEKERPOULE MET 1-4 ZEGE BIJ RBC

Feyenoord B1 heeft ook zijn derde bekerwedstrijd in de eerste ronde gewonnen. In Roosendaal was de ploeg van Cor Adriaanse met 1-4 te sterk voor RBC B1. De doelpunten werden verzorgd door Larbi El Harouchi, Parez Karim, Stefan de Vrij en Luc Castaignos. De B-junioren hadden zich afgelopen zaterdag met de overwinning op Spartaan’20 B1 al geplaatst voor de tweede ronde.
Ondanks dat er niets meer op het spel stond voor Feyenoord werd de wedstrijd niet anders benaderd dan andere wedstrijden. De talenten begonnen goed aan het duel en lieten de bal van voet tot voet gaan. Dit resulteerde na dertien minuten in de mooie openingstreffer van El Harouchi, die na een voorzet van Tim Schoonheijm de bal via een omhaal in het doel deed belanden. Een kwartier later zette Karim de 0-2 op het scorebord, op aangeven van linkerspits Nygel Velder.

Na dit doelpunt zakte het niveau aan Rotterdamse zijde. Spelers hielden de bal te lang bij zich en slordigheid sloop in de ploeg. Deze onachtzaamheid leidde enkele minuten voor rust ook voor de aansluitingstreffer van RBC, waardoor de ploegen met een 1-2 tussenstand gingen rusten.

Met vier verse krachten pakte B1 na de hervatting de draad weer op. In de 49ste minuut nam rechtsback Stefan de Vrij de bal ineens op zijn schoen en verraste hiermee de Roosendaalse doelman, die de 1-3 moest incasseren. Feyenoord bleef goed voetballen en de kansen bleven komen. Alleen invaller Castaignos toonde zich nog scherp voor het doel en bepaalde de eindstand in de 62ste minuut op 1-4.

Na de mindere beurten tegen SC Feyenoord en Spartaan’20 was Adriaanse na afloop tevreden over de verbetering die zijn ploeg in Roosendaal aan de dag legde. ‘De jongens hebben het bij vlagen redelijk opgepakt’, zei de coach. ‘Het doet me goed om de verbetering in het veldspel te zien. En nu zaterdag om het echie.’

B1 begint dan de competitie om half drie met een uitbeurt bij FC Utrecht. De C-junioren starten de competitie ook met een confrontatie met FC Utrecht, maar dan om twaalf uur op Varkenoord. Voor A1 staat de eerste topwedstrijd van het seizoen op het programma. Na ruime overwinningen op FC Groningen en ADO Den Haag reist de ploeg van Jean Paul van Gastel af naar Amsterdam om het om half drie op te nemen tegen Ajax A1.