MOEIZAME BEKERZEGE JONG FEYENOORD OP JONG RBC

Jong Feyenoord heeft de eerste bekeroverwinning van het seizoen binnen. De poulewedstrijd tegen Jong RBC Roosendaal werd maandagavond met 1-0 gewonnen. Kevin Wattamaleo werd matchwinner met zijn treffer in de tachtigste minuut. In de ploeg van Alex Pastoor deden Theo Lucius en Kevin Hofland wedstrijdritme op na blessureleed. Lucius speelde voor het eerst dit seizoen een hele wedstrijd, terwijl Hofland ruim een uur vol maakte.
Lucius en Hofland vormden de eerste helft het centrale verdedigingsduo en kwamen geen moment in de problemen. Jong Feyenoord had een veldoverwicht, zonder tot echt grote kansen te komen. Hofland was vlak voor rust met een kopbal uit een corner van Danny Buijs nog het dichtst bij een doelpunt. RBC-doelman Erwin Friebel tikte de inzet over en voorkwam de 1-0.

Buijs bleef na de rust achter in de kleedkamer. Voor hem in de plaats kwam Norichio Nieveld, waardoor Theo Lucius verhuisde naar de rechtsbackpositie. Feyenoord bleef ook de tweede helft de bovenliggende partij en drong steeds meer aan. Manteiga dwong Friebel met harde schoten twee keer tot het uiterste.

Het vele balbezit aan Feyenoords zijde nam met het wegzenden van RBC-er Thomas van de Houten alleen nog maar meer toe. De invaller kreeg van scheidrechter Jan Wegereef binnen een minuut twee gele kaarten vanwege grove charges op eerst Mitchell Schet en direct erna Diego Biseswar.

Uiteindelijk was het Wattamaleo die tien minuten voor tijd de ban brak. De linksback kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot onder de inkomende Friebel door de bevrijdende 1-0 binnen. Dwight Tiendalli had in de slotfase nog de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de verdediger kopte in kansrijke positie naast. Diezelfde Tiendalli voorkwam in de laatste minuut dat Jong Feyenoord alsnog tegen een gelijkspel aan zou lopen. De verdediger redde op de doellijn op een inzet uit een corner van RBC.

De bekerpoule van Jong Feyenoord bestaat naast RBC Roosendaal verder uit Jong Sparta, Jong NAC Breda en Jong Dordrecht. De wedstrijd uit tegen NAC werd eerder al met 2-2 gelijkgespeeld. Op maandag 13 oktober staat de volgende bekerwedstrijd op het programma, wanneer de beloften bij Sparta op bezoek gaan. Maandag 17 november worden tenslotte de beloften van Dordrecht ontvangen door de ploeg van Alex Pastoor. De nummers een en twee in de eindrangschikking gaan door naar de tweede ronde.

Aanstaande maandag hervat Jong Feyenoord de competitie. Jong Willem II is dan op Varkenoord om half zeven de tegenstander.

Jong Feyenoord - Jong RBC 1-0

80’ 1-0 Wattamaleo

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Buijs (46’ Nieveld), Lucius, Hofland (62’Tiendalli), Wattamaleo; Kobussen, Manteiga, Janota; Schet, Biseswar (75’Lagouireh) en Pattinama.