A1 VERLIEST MET MAN MEER VAN AJAX

Feyenoord A1 heeft dinsdagmiddag de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax met 2-1 verloren. De ploeg van Jean-Paul van Gastel wist een 1-0 achterstand goed te maken door een doelpunt van Andrea Fileccia, maar nadat aan Ajax-zijde een rode kaart was gevallen vergat Feyenoord om door te drukken en wisten de Amsterdammers zelfs te scoren. 'Dat is heel teleurstellend', zei Van Gastel achteraf.
Feyenoord had de eerste helft het betere van het spel, maar zag desondanks Ajax op voorsprong komen. Na rust kregen de bezoekers wél loon naar werken, toen Fileccia met een stiftbal vanaf de zijkant voor de gelijkmaker tekende.

Toen aan Ajax-zijde na een uur spelen Van Rhijn zijn tweede gele kaart kreeg, leek voor Feyenoord het moment daar om door te drukken. Maar in plaats daarvan werd de wedstrijd juist uit handen gegeven. 'Tegen tien man moet je normaal gesproken juist nog meer arbeid leveren dan tegen elf, de bal nog iets sneller rond laten gaan', zei Van Gastel achteraf. 'Maar dat verzuimden wij.'

De trainer sprak evenwel van een goed leermoment voor zijn ploeg. 'Maar als je puur naar het resultaat kijkt is dit natuurlijk heel teleurstellend. Ik hou daarom een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd.'

Aan Feyenoord-zijde kreeg Jerson Cabral in de slotminuut ook zijn tweede gele kaart te zien, waardoor beide ploegen de wedstrijd beëindigden met tien man. Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord.

Zaterdag wacht voor A1 de eerstvolgende wedstrijd. Op Varkenoord is NEC A1 dan de tegenstander.