Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

TIMMER, DE CLER EN VAN BRONCKHORST BIJ ORANJE

Henk Timmer, Tim de Cler en Giovanni van Bronckhorst zijn opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen achtereenvolgens IJsland en Noorwegen. Het duel met IJsland wordt op zaterdag 11 oktober om 20:45 uur gespeeld in De Kuip. Vier dagen later is Noorwegen in Oslo de tegenstander. De aftrap van die wedstrijd is om 19:00 uur.
Bondscoach Bert van Marwijk nam in totaal twintig spelers op in zijn voorlopige selectie. Op vrijdag 3 oktober wordt de definitieve selectie voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden bekend gemaakt.
 
De voorlopige selectie ziet er als volgt uit:
Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)
 
Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers)
 
Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (Schalke 04), Nigel de Jong (Hamburger SV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ)
 
Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)