Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

GEBROKEN TEEN VOOR THEO LUCIUS

Theo Lucius is komende zondag niet inzetbaar in de wedstrijd tegen FC Groningen. De verdediger heeft een gebroken teen. Lucius liep zijn kwetsuur eerder deze week op tijdens een training, toen een van de doelmannen op zijn voet ging staan. Volgens trainer Gertjan Verbeek zal Lucius minstens twee tot drie weken uitgeschakeld zijn.
Het is twijfelachtig of Tim de Cler zondag in actie kan komen. De verdediger meldde zich vrijdag af voor de groepstraining, wegens buikgriep. De afgelopen dagen hadden meer spelers in de groep hier last van, onder wie Georginio Wijnaldum en Leroy Fer.

Jon Dahl Tomasson is hoogstwaarschijnlijk zondag wel weer inzetbaar, nadat hij de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen TOP Oss moest missen wegens een enkelblessure. Vrijdag trainde hij nagenoeg volledig met de groep mee.

Jonathan de Guzman is nog voor een competitiewedstrijd geschorst, maar heeft tevens met een blessure te kampen. De middenvelder heeft last van zijn heup en zal de komende twee weken daarom een aangepast programma krijgen. Het is onwaarschijnlijk dat hij komende donderdag in actie kan komen in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Kalmar FF.

Denny Landzaat heeft te maken met een terugslag in zijn herstel van een hamstringblessure. De middenvelder zou aanvankelijk vrijdag de volledige groepstraining hervatten, maar dit kwam te vroeg voor hem. Zijn inzetbaarheid voor het duel met Kalmar is hoogst twijfelachtig.