JEUGDTEAMS DOEN GOEDE ZAKEN IN COMPETITIEDUELS

De juniorenelftallen van Feyenoord beleefden zaterdag een geslaagde middag. Op Varkenoord won A1 met 4-2 van NEC Nijmegen A1 en was B1 met 3-1 te sterk voor FC Twente/Heracles B1. De C-junioren wonnen hun uitwedstrijd bij Willem II met 2-3. Nayib Lagouireh was bij de A-junioren de gevierde man met twee doelpunten. Ook bij de wedstrijd van B1 was er met Luc Castaignos een speler die twee keer het net wist te vinden.

Feyenoord A1 trof met NEC een tegenstander die zich niet ingroef voor het eigen doel, maar er echt een voetbalwedstrijd van wilde maken. De toeschouwers beleefden hierdoor een leuke middag en zagen Feyenoord voor rust een 2-0 voorsprong nemen. Shabir Isoufi was bij allebei de doelpunten betrokken. Bij de 1-0 bediende Isoufi Lagouireh met een hakbal, die vervolgens beheerst afrondde. Even later werd er met een diepe bal op Isoufi goed ingespeeld op de diepgang die de middenvelder in zijn spel legt. De aanval leverde de 2-0 op.

In de tweede helft had NEC aan slechts een minuut genoeg om de stand met twee doelpunten gelijk te trekken. ‘Onthutsend dat wij na die 2-1 zo snel ook de 2-2 weggaven’, zei coach Jean Paul van Gastel na afloop. ‘Dit baart mij echt zorgen.’

Het elftal herpakte zich goed en na ruim een uur schoot spits Andréa Fileccia op aangeven van Jerson Cabral Feyenoord weer op voorsprong: 3-2. In de slotfase maakte Lagouireh zijn tweede treffer van de middag, na een steekbal van Jordy Clasie. Dat Feyenoord na de onverwachte gelijkmaker van NEC toch nog een 4-2 overwinning boekte, deed Van Gastel goed. ‘Ik vind het knap hoe wij mentaal met die domper om zijn gegaan. Het is goed om te zien dat we ons over die tegenslag heen hebben kunnen zetten.’

Feyenoord A1 ontvangt volgende week zaterdag om half drie De Graafschap A1.

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Leerdam, Piqué, Ramsteijn, Eekman (68’ Nelom); Isoufi, Machek (88’ Erkelens), Clasie; Lagouireh, Fileccia en Cabral.

STERK B1 VERSLAAT FC TWENTE/HERACLES B1 MET 3-1

De B-junioren speelden een goede partij op Varkenoord. Feyenoord dwong tegen Twente/Heracles kans na kans af en gaf zelf achterin vrijwel niets weg. Nygel Velder stond met twee goed genomen corners aan de basis van het eerste en het laatste doelpunt. In de openingsfase kopte Bruno Martins Indi uit de spelhervatting de 1-0 binnen en na de rust was het Castiagnos die de corner binnenkopte en zo de eindstand op 3-1 bepaalde.

Twente/Heracles was na de snelle 1-0 geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte gekomen. Feyenoord verwerkte een vrije trap vanaf de zijkant van het veld niet goed, waardoor Twente/Heracles de gelegenheid werd geboden te scoren: 1-1.

Feyenoord raakte geen moment van slag van het tegendoelpunt en zocht veelvuldig de aanval. Deze strijdwijze leverde voldoende kansen op en vlak voor rust kwam Feyenoord weer aan de leiding. Castaignos rondde een voorzet van Shane van den Engel fraai af: 2-1.

Trainer Cor Adriaanse was tevreden na afloop. ‘Deze overwinning was dikverdiend. We hebben vandaag veel initiatief genomen en er zaten goede momenten bij.’ Volgende week zaterdag treedt Feyenoord B1 om half drie aan in Breda voor de wedstrijd tegen NAC Breda B1.

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; Kruithof, Rutten, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel, Rashid (59’ Rashid); Karim (70’ Wijmer), Castaignos en Velder (59’ Schoonheijm).

C-JUNIOREN IN TILBURG LANGS WILLEM II: 2-3

Feyenoord C1 had de eerste helft in Tilburg een groot veldoverwicht en wist dit ook in doelpunten om te zetten. Anass Achahbar was na een kwartier zijn tegenstanders te slim en verschafte zichzelf een vrije doortocht naar de Tilburgse doelman. De spits bleef koel en schoot de 1-0 binnen. Even hiervoor was er al een doelpunt van Joey Sleegers afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Sleegers kon later in de eerste helft wel juichen, toen de middenvelder aan het eind stond van een mooie aanval via Nathan Ake en Joep Breimer. Sleegers bepaalde met zijn treffer de ruststand op 0-2.

Na de onderbreking bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord had een overwicht en Willem II werd alleen via dode spelmomenten gevaarlijk. De Tilburgers werden na ruim vijftig minuten terug in de wedstrijd geholpen, toen doelman Ruben Verhagen de bal ongelukkig in de voeten van de spits van Willem II schoot. Verhagen kon zijn fout niet goedmaken en moest de 1-2 incasseren.

Direct na het tegendoelpunt bracht Terence Kongolo de marge weer terug naar twee. Kongolo verschalkte de doelman van Willem II, na een vrije trap vanaf de zijkant van Kyle Ebecillo. Willem II kwam in de slotfase nog terug tot 2-3, maar Feyenoord nam uiteindelijk de drie punten mee naar Rotterdam. Volgende week wacht de derby tegen Sparta Rotterdam C1.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Van Beek (51’ Korporaal), Rekik, Kongolo, Woudenberg; Thong, Sleegers, Ebecillo; Breimer, Achahbar en Ake (51’ Dercks).

REGELMATIGE OVERWINNING FEYENOORD B2 TEGEN SPIJKENISSE.

Feyenoords onder 16-elftal boekte zaterdag een regelmatige en verdiende overwinning op de leeftijdsgenoten van Spijkenisse. Dankzij doelpunten van Cornelissens en Velder werd het uiteindelijk 2-0 en daarmee kreeg Feyenoord volgens trainer Jan Gösgens te weinig: ‘We maken het onszelf moeilijk door veel te veel kansen te missen.’

Het treffen met Spijkenisse was voor de B2 de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen en met Spijkenisse trof Feyenoord wederom een stugge ploeg waartegen het moeilijk spelen was vanwege de vele overtredingen die zij nodig hadden om Feyenoord af te stoppen. Toch had Jon-Joost Cornelissens amper 5 minuten nodig om zijn eerste competitiegoal te maken. De spits rondde beheerst een voorzet van Elvis Manu af voor de 1-0. Het veldoverwicht was ook daarna groot, maar de Rotterdammers konden de vele kansen niet in doelpunten omzetten. Daardoor bleef Spijkenisse hoop houden op een positief resultaat.

De tweede helft gaf hetzelfde wedstrijdbeeld: de ene na de ander aanvalsgolf op het doel van Spijkenisse, maar geen doelpunten. In de 64e minuut kwam de verlossende 2-0 er dan toch. Voor de tweede keer was Elvis Manu de man van de assist. Na zijn goede pass kon Anthony Velder heel koelbloedig de keeper omspelen en beheerst scoren. Spijkenisse was daarmee kapot gespeeld, maar door slordig afwerken bleef het bij 2-0. ‘Een verdiende overwinning’, aldus trainer Jan Gösgens, ‘maar we maken het onszelf zo moeilijk door veel te veel kansen te missen; verdedigend daarentegen hebben we maar één kans weggegeven. Verder zijn we goed om gegaan met een zeer fysiek spelende tegenstander en hebben we ons niet gek laten maken. Al met al ben ik wel tevreden met de overwinning op een keihard en daardoor moeilijk te bespelen veld.’

Feyenoord B2- Spijkenisse 2-0 (1-0)
1-0 Jon-Joost Cornelissens (5), 2-0 Anthony Velder (64)

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten; Yorik van Deelen, Desley van Oosten, Matthew Steenvoorden, Thom de Rooij (46e min Jordy van Deelen), Joshua Steenvoorden, Julian Agatowski ( 54e min Anthony Velder), Bryan van der Laan, Jon-Joost Cornelissens ( 65e min Olcay Bilen), Massaro Latuheru en Elvis Manu

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Omniworld op het programma.

EERSTE NEDERLAAG FEYENOORD C2

Feyenoord C2 is zaterdag in Breda tegen de eerste nederlaag in de competitie aangelopen. NAC trok op het kunstgrasveld naast het Rat Verlegh Stadion aan het langste eind met 4-2 en achteraf was dat een terechte uitslag, vond ook trainer Gaston Taument: ‘Dit was van onze kant een slechte wedstrijd.’

De Rotterdammers kregen zaterdag al vroeg in de wedstrijd de eerste domper te verwerken toen in de 6e minuut centrale verdediger Wessel Dammers dizzy het veld moest verlaten, na een ongelukkige trap in het gezicht. Aytac Metin was zijn vervanger. Het elftal leek van slag door deze tegenvaller en was in die fase van de wedstrijd niet in staat om NAC zijn wil op te leggen. De twee buitenspelers van de Bredanaars gaven de vleugelverdedigers van Feyenoord handenvol werk en de aanvalslinie van de Rotterdammers kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. NAC kon dan ook met 1-0 voorsprong de kleedkamers opzoeken door een fantastisch afstandschot dat in de kruising belandde.

In de tweede helft leek de donderspeech die trainer Gaston Taument in de rust hield zijn uitwerking te hebben. In amper vijf minuten tijd wist Feyenoord de 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong door twee doelpunten van Jesse Driebergen. Feyenoord kreeg zelfs mogelijkheden op een grotere marge maar de geboden kansen werden niet benut. Lang konden de Varkenoorders niet genieten van hun voorsprong want kort achter elkaar scoorde de spits van NAC tweemaal. Beide inzetten wist keeper Alexandris Gavriilidis nog wel te pareren, maar moest zich in de rebound meester geven. Feyenoord geloofde er niet meer in en moest zelfs in de slotfase de 4-2 toestaan. Zowel NAC als Feyenoord zijn nu beiden koploper met 9 punten waarbij de Rotterdammers een wedstrijd meer hebben gespeeld.

Na afloop was Gaston Taument een ontevreden trainer: ‘Een slechte wedstrijd van onze kant. Combinaties kwamen niet uit de verf en te vaak werd NAC in kaart gespeeld door de lange bal te spelen. Na afloop heb ik sommige spelers strijdlust verweten, want als je dat niet hebt verlies je per definitie iedere wedstrijd.’