VERBEEK: ‘NIET HOEVEN TE VERLIEZEN’

Vanzelfsprekend was Gertjan Verbeek op de persconferentie na afloop van het duel met NEC Nijmegen teleurgesteld. De coach had de eerste helft een goed Feyenoord gezien en was met name te spreken over het spel in de eerste vijfentwintig minuten. ‘Die periode hebben we heel goed gespeeld’, zei Verbeek. ‘Dit is een dure les, want we hadden niet hoeven te verliezen. Dat was op basis van de eerste helft wel duidelijk.’
Verbeek had zoals vaker dit seizoen bij het maken van zijn opstelling weinig smaken. Vooral in defensief opzicht waren er weinig spelers beschikbaar. ‘Met Karim El Ahmadi hadden we een extra middenvelder beschikbaar’, zei de coach. ‘We hebben er voor gekozen om met hem op het middenveld erbij te starten en dit pakte ook goed uit.’ Het was voor El Ahmadi zijn eerste basisplaats van het seizoen en het gebrek aan speelminuten brak de middenvelder in de loop van het duel op. ‘Daarom heb ik hem ook naar de kant gehaald’, zei Verbeek.

Na een goede fase van Feyenoord halverwege de eerste helft gingen beide ploegen met 0-0 de rust in. ‘Daarin hebben wij de puntjes op de i gezet en afspraken gemaakt voor de tweede helft’, zei Verbeek. ‘Deze afspraken zijn niet nagekomen en je ziet dat NEC hiervan maximaal profiteert. Daarna liepen wij achter de feiten aan en zie je dat het niet meezit. Het werd toen een wedstrijd waarvan je weet dat zelfs als je nog een uur speelt, je geen doelpunt maakt.’

‘De punten die je nu verspeelt, die moet je later weer in zien te halen’, ging Verbeek in op het verder uitlopen van de concurrentie. ‘Maar dit is inherent aan een slechte start’. De coach putte hoop uit zijn verleden bij sc Heerenveen. ‘Daar heb ik wel eens dertien punten achterstand op Feyenoord gehad en werden we toch nog vijfde en Feyenoord zesde.’