BUIJS MAAKT RENTREE BIJ BELOFTEN

Danny Buijs heeft donderdagmiddag weer voor het eerst speelminuten gemaakt. De middenvelder kwam een helft in actie in een oefenwedstrijd van Jong Feyenoord tegen een combinatieteam van reserves en beloften van ADO Den Haag, die eindigde in 1-1. Buijs doorstond de eerste test zonder problemen. Ook Karim El Ahmadi deed wedstrijdritme op. De Marokkaan speelde bijna een uur. Kermit Erasmus viel halverwege de eerste helft uit met een blessure aan zijn onderarm.
De oefenwedstrijd op Varkenoord werd ingelast wegens het competitievrije weekend dat voor de deur staat, in verband met interlands. ADO Den Haag trad aan met een elftal met een hoop spelers die al de nodige eredivisie-ervaring achter hun naam hebben staan. Zo begonnen Boy Waterman, Wesley Verhoek, Ekrem Kahya en oud-Feyenoorder Pascal Bosschaart in de basis.

Manteiga kreeg als invaller even na rust de grootste mogelijkheid om de score te openen namens Feyenoord, maar schoot net naast. Even eerder had Tim de Meersman aan de andere kant van het veld net naast geschoten.

Clint van Stee had ongeveer tien minuten voor tijd meer succes, toen hij vanaf ongeveer twintig meter afstand genadeloos uithaalde. Omdat ADO Den Haag eerder in de tweede helft al op voorsprong gekomen, werd de eindstand daardoor bepaald op 1-1.